Koalisyon sözcüsünden skandal YPG/PKK paylaşımı

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Myles Caggins, terör örgütü YPG/PKK'nın kadın kolu YPJ'nin ABD destekli eğitimlerini sosyal medyadan PKK sloganıyla kutladı.

Koalisyon sözcüsünden skandal YPG/PKK paylaşımı
Koalisyon sözcüsünden skandal YPG/PKK paylaşımı
GİRİŞ 18.11.2019 22:04 GÜNCELLEME 18.11.2019 22:05
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Albay Caggins, Amerika'nın Sesi (VOA) televizyonunun YPG/PKK terör örgütünün kadın kolu YPJ'nin ABD destekli eğitimlerini tamamlamasına ilişkin paylaştığı görüntüleri, terör örgütü PKK'nın "Aslan aslandır, ha dişi ha erkek" sloganıyla paylaştı.



SKANDAL PAYLAŞIM

 

Kürtçe ve İngilizce paylaşımında Caggins, "Aslan aslandır ha dişi ha erkek. Yeni savaşçılara tebrikler. Çok yaşayın." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın sıklıkla kullandığı bu slogana sarı, kırmızı ve yeşil renkte üç kalbi de ekleyen Caggins, paylaşımını Rojava etiketi ile yaptı.

 

VOA'nın servis ettiği görüntülerde terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye karşı savaşmaya hazır olduklarını dile getirmeleri dikkatlerden kaçmadı. VOA, paylaşımında örgüt mensuplarının askeri eğitimin yanı sıra ideolojik eğitimden geçtiğine vurgu yaptı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) bünyesindeki koalisyonun desteği ile YPG/PKK'nın yeni istihdam ettiği terör örgütü üyelerine PKK ideolojisi uzun zamandır aşılanırken koalisyon sözcüsünün bunu açık bir şekilde paylaşması dikkat çekti.

AA MUHABİRİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI!

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Caggins, "Görüntülerdeki kişiler açık bir şekilde Türkiye'ye karşı savaşmaya hazır olduklarını söylüyor, siz bunu destekliyor musunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Koalisyon SDG'nin özellikle de DEAŞ'ın Suriye'nin doğusundaki kalıntıları ile mücadele görevine yönelik eğitimlerini destekliyor. Koalisyon eğitim alanlardan herhangi birilerinin ifade ettiği kişisel fikirleri desteklemiyor."

SORUYA CEVAP VEREMEDİ

"Paylaşımınızda kullandığınız slogan Türkiye'de çok iyi bilinen bir PKK sloganı, bunu biliyor muydunuz? Ayrıca koalisyon bu kişilerin nasıl bir ideolojik eğitimden geçtiğini biliyor mu veya verilen ideolojik eğitiminin PKK ideolojisi olmadığından emin mi?" sorusunu da geçiştiren Sözcü, "SDG'nin farklı etnik, dil ve cinsiyete sahip ve siyasal olarak çoğulcu bir grup" olduğunu iddia etti.

Albay Caggins, Türkiye ile ilgili koalisyonun kullandığı standart ifadeleri de eklemeyi ihmal etmedi.

Caggins, "Türkiye DEAŞ karşıtı koalisyonun bir üyesidir. DEAŞ'ın kalıntılarını yok etmek için birçok ulusun katıldığı tek bir misyonumuz var." dedi.

YORUMLAR 56
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim için sorun yok ha dişi ha erkek her pkk pyd geberecek
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    it sürüsü ha erkek ha dişi farketmez
    Cevapla
  • cennetoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunları uluslararası mahkemelere şikayet edecek bir allahın kulu biri veya bir siyasi parti yokmu?.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sevri Mondros u silip attık bununda icabına bakarız ama bu kokuşmuş hain ce hunharca saldırgan düzeninizede bir çare düşünürüz elbet. Bu düzen hep böyle gidecek deeeel elbet.
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan dunkof asker, ne olduğun da belli değil ya. o kan kokan ellerin yakında bu coğrafyadan çekilecek. o beslemeleriniz de gecesi gündüzü yok güneyimizden gidecek. ya gidecek ya gidecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!