Pentagon'dan Türkiye'nin tepkisini çekecek büyük skandal

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Genel Müfettişi Glenn Fine, terör örgütü DAEŞ'in, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesinden ve Türkiye'nin bölgede Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasından faydalandığını öne süren bir rapor hazırladı. Raporda, "DAEŞ Türkiye'nin düzenlediği operasyonu ve ABD'nin bölgeden kısmi çekilme planından istifade etti. Örgütün hala Batı'yı hedef alma imkanına sahip olması muhtemel" denildi.

Pentagon'dan Türkiye'nin tepkisini çekecek büyük skandal
Pentagon'dan Türkiye'nin tepkisini çekecek büyük skandal
GİRİŞ 20.11.2019 08:58 GÜNCELLEME 20.11.2019 13:12
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Genel Müfettişi Glenn Fine'nın düzenli aralıklarla hazırladığı ve DAEŞ'e karşı mücadele edilen operasyonda gelinen noktanın değerlendirildiği raporların en sonuncusu yayınlandı.

TÜRKİYE'NİN OPERASYONU ÖN PLANA ATILDI

116 sayfalık raporda, "DAEŞ, Türkiye'nin operasyonu ve sonrasında ABD askerlerinin azaltılmasını Suriye içindeki kapasitesini ve kaynaklarını yeniden toparlamak ve yurt dışında saldırı planlama kapasitesini güçlendirmek amacıyla istifade etti" ifadesi kullanıldı.

"BAĞDADİ'NİN ÖLÜMÜ DAEŞ TEHLİKESİ GEÇTİ ANLAMINA GELMEZ"

Raporda, DAEŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin ölümünün örgüte vurulan önemli bir darbe olduğu ancak ölümünün DAEŞ tehdidine son vermeyeceği değerlendirmesine yer verildi.

BATIYA TEKRAR SALDIRILAR OLABİLİR UYARISI

Pentagon raporunu kaleme alan Genel Müfettiş Glenn Fine, örgütün Batı ülkelerini hedef almak için gereken alan ve zamana sahip olacağı ve uzun vadede DAEŞ'in Suriye'de bazı bölgelerde kontrolü yeniden ele geçirmeyi amaçlayacağını ve küresel anlamda etkisini arttırmaya çalışacağı konusunda uyarıda bulundu.

Pentagon Genel Müfettişi Glenn Fine...

"DAEŞ'LILAR FİRAR EDEBİLİR"

Raporda DAEŞ mensuplarının Suriye'de terör örgütü PKK/YPG kontrolündaki gözaltı merkezlerinde tutulan mahkumların firar etmesini sağlama teşebbüsünde bulunmasının muhtemel olduğuna dikkat çekildi.

TRUMP ASKER ÇEKTİ, TÜRKİYE OPERASYON BAŞLATTI

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan askerlerini Suriye'nin kuzeyinden çekme kararı almış ve Türkiye de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ekim'de terör örgütü PKK/YPG güçlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile giriştiği operasyon, başta ABD olmak üzere dünya genelinde tepkiyle karşılanmıştı.

Trump ve Erdoğan Beyaz Saray'da görüşmüştü...

TRUMP TEPKİLER ÜZERİNE PLANI YUMUŞATTI

ABD Kongre üyeleri, harekat nedeniyle Türkiye'ye yaptırımlar öngören tasarılar hazırlamıştı. Hem Demokratlar hem Cumhuriyetçiler Türkiye karşıtı cephede yer alınca, Başkan Trump çekilme planını yumuşatmıştı. Trump, ABD askerlerinin bölgede petrol sahalarının korunması için kalacağını belirtmişti. Suriye'den kısmi çekilme tamamlandığında bölgede yaklaşık 600 ABD askerinin kalacağı ifade ediliyor.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA
YORUMLAR 57
  • vatan sevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    DEAŞ, ABD orta doğudan ne zaman KOVULURSA BİTER.Çünkü DEAŞ ABD ürünüdür.
    Cevapla
  • Türkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    kafirin sözüne itibar edilmez
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan amerika.
    Cevapla
  • akbaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bunların agızları hep yamuk neden acaba
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bizim izlediğimiz deaşlıları biz öldürdük yakaladık.siz ne yaptınız sivilleri vurmaktan başka?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!