Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Bizzat Erdoğan açıklayacak

Son Dakika... Japonya'da G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Londra'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi için, "Londra'da NATO ile ilgili düşüncelerimizi özellikle NATO'nun yeni tehditlere karşı kendisini nasıl adapte etmesi gerektiğini Cumhurbaşkanımız birinci elden paylaşacak" dedi.

Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Bizzat Erdoğan açıklayacak
Bakan Çavuşoğlu duyurdu! Bizzat Erdoğan açıklayacak
GİRİŞ 23.11.2019 10:11 GÜNCELLEME 23.11.2019 11:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Japonya'da G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

 

Londra'da NATO Liderler Zirvesi olacak biliyorsunuz. Bunu hazırlığını teşkil eden Dışişleri Bakanları toplantısını Brüksel'de gerçekleştirdik, Pompeo ile de bir görüşme gerçekleştirdik. En çok S-400 üzerinde durmak istediler. Bu konuda tavrımızı Cumhurbaşkanımız söyledi. Biz her zaman ABD olsun diğer ülkelerle olsun diplomasiyi işleterek müzakare yoluyla bir anlaşmaya varmak isteriz ama dayatmayı kabul etmeyiz egemenlik sahamıza girmeyi müsaade etmeyiz. Kim olursa olsun. Londra'da NATO ile ilgili düşüncelerimizi özellikle NATO'nun yeni tehditlere karşı kendisini nasıl adapte etmesi gerektiğini Cumhurbaşkanımız birinci elden paylaşacak. NATO marjında biliyorsunuz dörtlü bir toplantı gerçekleşecek İngiltere'nin ev sahipliğinde Türkiye Almanya, Fransa ve İngiltere. Burada Suriye'de konuşulacak Avrupa'nın tüm meselelerini de İngiltere konuşmak masaya yatırmak istiyor biz de bunu yapmak istiyoruz.

İnşallah Nagoya'ya da bir cami yapacağız. Burada vatandaşlarımızın küçük bir mescidi de var.

YORUMLAR 2
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu jopon başbakanı şinzo abe denen dallama Barış Pınarı Harekatımızı kınayan terörist sevicilerden biri değil miydi???
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım , Avrupa VİZE Serbesti için Yıllardır 5-6 kriterin bitmesi ve VİZE Serbesti gelmesi ve Mağduriyetimizin giderilmesini Sizden RİCA ediyoruz ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü