Mısır'dan şaşırtan ABD çıkışı!

ABD'nin Mısır'a yönelttiği 'Rusya'dan Su-35 savaş uçakları alması durumunda yaptırımla karşı karşıya kalabileceği' tehditlerini değerlendiren Mısır Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komitesi üyesi Yahya Kidvani, Washington'un diplomasi normlarını ihlal ettiğini vurguladı.

Mısır'dan şaşırtan ABD çıkışı!
Mısır'dan şaşırtan ABD çıkışı!
GİRİŞ 24.11.2019 16:53 GÜNCELLEME 24.11.2019 16:53
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Yahya Kidvani, Mısır'a bağımsız dış politikası ve Rusya'yla askeri işbirliğini geliştirme arzusu nedeniyle ABD tarafından uygulanan baskıyla son dönemdeki tehditlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

 

 

'KABUL EDİLEMEZ BİR TUTUM'

Kidvani, "Rusya'yla yaptığı askeri işbirliği, silah anlaşması nedeniyle Mısır'a Amerikan yaptırımları uygulanacağı konusu, diplomatik norm çerçevesinin dışına çıkıyor ve kabul edilemez bir tutum" dedi. 

'WASHİNGTON'UN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Mısır'ın egemen bir ülke olduğunu dünyanın diğer ülkeleriyle askeri işbirliği konusundaki kararlarını bağımsız olarak aldığını kaydeden Kidvani, "Mısır'ın stratejisi silah kaynaklarını çeşitlendirmeyi öngörüyor. Bu alanda Rusya, Çin, Almanya, Fransa ve ABD'yle işbirliği yapıyoruz. Washington'un baskısına boyun eğmeyeceğiz, Rusya'yla işbirliğinden askeri alan da dahil hiçbir alanda vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

Kidvani, Mısır'ın büyük bir ülke olduğunu, ulusal çıkarlarına göre hareket ettiğini ve dışarıdan dikteyi kabul etmediğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 79
  • Deli 4 yıl önce Şikayet Et
    inanmam sizde inanmayın
    Cevapla
  • Ulan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulu kocan a karşı mı geliyor sun zilli
    Cevapla
  • Ebu Talha 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komitesi üyesi ... Şuanda bile adamın "2. bir şans verin, özür dileyeceğim!" diye yalvardığına eminim...
    Cevapla
  • İsmail58 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesin boyun eğecekler. O iman ve cesaret onlar da yok
    Cevapla
  • mehmet efe 4 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha hiç gülesim toktu bri aslan miyav dedi,minik fare kükredi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi