Türkiye'nin S-400 hamlesi çıldırttı: Erdoğan bize 'Nanik' yapıyor

Türkiye'nin test etmeye başladığı S-400 hava savunma sistemi ABD'nin eski DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'u rahatsız etti. Son dakika açıklama yapan McGurk, Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Trump ile görüşmesine atıfta bulunarak, "Utanç verici" dedi. Demokrat Senatör Chris Van Hollen ise "Erdoğan, Trump'a ve NATO'ya 'nanik' yapıyor, bir kırmızı çizgiyi daha çiğniyor" dedi.

GİRİŞ 26.11.2019 12:50 GÜNCELLEME 26.11.2019 17:37
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Ankara Valiliği, iki gün boyunca (Pazartesi-Salı) kent semalarında Valiliğin bilgisi dahilinde Hava Kuvvetlerine ait F-16'ların alçak uçuş yapacağını duyurmuştu. Haber7'nin dün güvenlik kaynaklarından aldığı son dakika bilgisine göre, pazartesi ve salı günü yapılacak testlerde S-400 hava savunma sistemi test edilecek.

 

MCGURK RAHATSIZ OLDU

Türkiye'nin dün test etmeye başladığı S-400 hava savunma sistemi ABD'nin eski DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'u rahatsız etti. Terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destekle tanınan McGurk, sosyal medya hesabı Twitter'dan S-400'lerin test edildiğini belirten bir haber linki paylaşarak şu yorumu yaptı: "Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Trump'ı ziyaret etmesinden tam 10 gün sonra Türkiye, yeni Rus S-400 füze sistemini test etmek için NATO uçaklarını uçurdu. Utanç verici."

"ERDOĞAN, TRUMP'A VE NATO'YA NANİK YAPIYOR"

Türkiye'ye Suriye harekatı nedeniyle sert eleştirilerde bulunan ve bir yaptırım tasarısı hazırlayan iki isimden biri olan Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Twitter hesabından Türkiye'nin S-400'leri test ettiği haberini paylaştı ve "Washington'a ziyaretinden iki hafta sonra, Erdoğan, Trump'a, ABD'ye ve NATO'ya nanik yapıyor ve S-400'ler konusunda bir başka kırmızı çizgiyi daha çiğniyor. Mevcut yasalar Trump'ın yaptırım uygulamasını gerektirir. Pompeo da, 'güvenli bölge' ihlalleri ve Kürtlere karşı son saldırıları nedeniyle Türkiye'nin üzerine gitmeli" ifadelerini kullandı.

Ve ilk görüntüler ortaya çıktı! Türkiye S-400'leri ilk kez test etti

ABD'YE RAĞMEN

Türkiye, Obama döneminde Patriot'ların verilmemesi üzerine S-400 sistemine yönelmişti. Obama sonrası Trump döneminde, Washington yönetiminin tüm tehditlerine rağmen Rusya'dan S-400 alımı askıya alınmamıştı.

2021'DE OPERASYONEL OLMASI BEKLENİYOR

Teslimat planına göre, Türkiye'ye iki filo (sistem) şeklinde S-400'ler teslim ediliyor. İki filo dört bataryaya tekabül ediyor. İlk filoya ait iki bataryanın intikali tamamlandı. Rusya'dan 2,5 milyar dolar karşılığında satın alınan S-400 savunma sisteminin teslimatı 12 Temmuz'da başlamıştı. Birinci grup malzeme sevkiyatı 30 sorti ile 25 Temmuz'da tamamlanmıştı. 27 Ağustos'ta başlayan ikinci batarya malzemeleri taşınması da 15 Eylül'de tamamlanmıştı. S-400'lere ait ikinci sistem teslimatının 2020 sonuna doğru başlaması ve sistemin 2021'de operasyonel olması bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 87
  • Yozgatlı Fetih 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes konuşur Reis yapar. Reis Allah seni başımızdan eksik etmesin. Hayalini bile kuramayacağımız herşey gerçek oluyor.
    Cevapla
  • Ert68 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan kullanırken birşey demiyordunuz yoksa Anadolu yu işgal planlarınız boşa çıktı diye mi üzülüyorsunuz biz Türkler nükleer silah yapmadıkça bunlarin gözü bizim son devletimizin topraklarından olacak Su uyur düşman uyumaz daha iyi füzeler yapmalıyız tanklar ve uçaklar yapmalıyız dünya bir savaşa gebe bu açık seçik ortada zayıf olan hayatta kalmayacak
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    bu. ülke. bizimdir. bu. ülkede. olan. kararlarda. bize. aittir. elın. conisinden. emir. alaçak. değiliz. bu. coniler. galiba. bizi. hafife. alıyorlar. bunarın. osmanlı. tokatı. yemediği. beli. ama. acele. etmesinler. onuda. birgün. görürler
    Cevapla
  • migel 4 yıl önce Şikayet Et
    Kokmus agzini dinleyen utansin artik
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu Türküm diyene DARBENİN sahibi abd cik tir tir titremeye başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!