ABD'de S-400 sancısı!

Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini test etmeye başlaması Amerika’daki malum lobiyi harekete geçirdi: Yaptırım tehdidi ve diplomatik şantajlar yine gırla gidiyor.

ABD'de S-400 sancısı!
ABD'de S-400 sancısı!
GİRİŞ 27.11.2019 07:15 GÜNCELLEME 27.11.2019 07:20
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sisteminin saha testleri başladı. F-16 savaş uçakları, radarları aktive edilen S-400’lerin testi için önceki gün peşpeşe havalandı. Dikkat çekici gelişme, ABD’de mukim Türkiye karşıtı lobiyi harekete geçirdi. Mezkûr lobinin önde gelen isimlerinden Senatör Chris Van Hollen, S-400 testlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyaz Saray’ı ziyaretinden sadece 2 hafta sonra başladığına dikkat çekerek, Türkiye’nin yine ‘kırmızı çizgiyi aştığını’ iddia etti. Erdoğan’ın Trump, ABD ve NATO ile dalga geçtiğini savunan Hollen, Washington yönetimini Türkiye’ye karşı yaptırım uygulamaya çağırdı.

 

 

HADİ F-35’İ DE VERELİM

İsrail yanlısı duruşuyla bilinen ‘düşünce kuruluşu’ FDD’nin (Foundation for Defense of Democracies) başkanı Mark Dubowitz ise sosyal medyada şunu yazdı: “Bir fikrim var. Hadi F-35’lerimizi de Erdoğan’a verelim, böylece S-400’ü en gelişmiş savaş uçağımıza karşı test edebilir ve sonra tüm bu istihbaratı Putin’e aktarabilir. Aptalca bir pazarlık.” Suriye’de uzun yıllar PKK-DEAŞ tiyatrosunu yöneten Beyaz Saray eski özel temsilcisi Brett McGurk ise hazımsızlar kervanına katılarak şu ifadeleri kullandı: “Erdoğan’ın, Beyaz Saray’da Trump’ı ziyaretinden on gün sonra, Türkiye, yeni Rus S-400 füze sistemini test etmek için NATO uçağı uçuruyor, aynı zamanda Türkiye destekli radikallerin kuzeydoğu Suriye’deki operasyonlarına devam ettiği bildiriliyor. Utanç verici.”

 

 

ÇEVİKÖZ YİNE SAHNEDE

Amerika’daki malum kesim S-400 sancısını bu cümlelerle dışa vururken koroya CHP’nin de katılması dikkat çekti. Daha önce Türkiye’nin ABD ve NATO ile ilişkilerine zarar vereceğini öne sürerek S-400 alımının iptal edilmesini isteyen Ünal Çeviköz, yine Amerikalılarla aynı dili kullandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, S-400 sistemlerinin aktive edilmesinden duyduğu rahatsızlığı ortaya koyarak, “S-400’ler Türkiye hava sahasını savunmak için mi Ankara’yı savunmak için mi? 600 km radar menzili olan sistem yerleşim merkezleri dışında test edilemiyor mu?” şeklinde yazdı.

Yenişafak

YORUMLAR 53
  • Ajanslarajansi 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 reklam parası yerine 2 batarya daha göndersin Rusya ! İyi reklam oldu.
    Cevapla
  • almanyanınlondrasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Antartika ile gronland ı korumak için. Ha birde Hawai yide koruyabilir belki . :)
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz 2 yıldır S400 reklamı yapıyoruz yaptırtıyoruz. Batı da 2 yıldır Türkiye reklamı yapıyor tanımıyan kalmadı sağır sultan kundaktaki bebek bile duydu. By güruh emini rüyasında bile türkiyeyi görüyordur eminim uykuları kaçıyordur. CHP başa gelsin diye plan yapıyorlardır C unta H araketi Partisi = CHP
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbiriniz, chpkk gibi kahrolun.
    Cevapla
  • AY YILDIZ. 4 yıl önce Şikayet Et
    Olan ABD sen Ateş olsan ancak kendini yakarsın canınız cehenneme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi