'Şükran Günü'nde füze sürprizi

Washington'la yürüttüğü nükleer müzakerelerin çıkmaza girmesinden rahatsız olan Kuzey Kore yönetimi, ABD'de 'Şükran Günü' kutlanırken iki füze denemesi gerçekleştirdi

'Şükran Günü'nde füze sürprizi
'Şükran Günü'nde füze sürprizi
GİRİŞ 29.11.2019 08:41 GÜNCELLEME 29.11.2019 08:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trump yönetimi ile başlattığı nükleer müzakerelerin kilitlenmesinden rahatsız olan Kuzey Kore, ABD'de 'Şükran Günü' kutlamalarının sürdüğü saatlerde iki yeni füze denemesi gerçekleştirdi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'na dayandırdığı haberinde, Kuzey Kore'nin doğusundaki Güney Hamgyong vilayetinden Doğu Denizi'ne yerel saatle 16.59'da iki füze ateşlendiğinin tespit edildiği belirtildi.

Genelkurmay açıklamasında, füzelerin süper büyük çoklu batarya ile 30 saniye aralıklarla fırlatıldığı, her iki füzenin de 97 kilometre irtifaya, 380 kilometre menzile ulaştığı kaydedildi.

Genelkurmay bölgedeki durumu izlediğini, başka füze denemelerinin gerçekleşmesi durumunda ordunun müdahaleye hazır olduğunu vurgularken, Seul ve ABD istihbaratının füzelerin diğer özelliklerini analiz ettiği aktarıldı.

Açıklamada, füze denemelerinin esefle karşılandığı, Pyongyang yönetiminin denemelere son vermesi gerektiği ifade edildi.

BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca Pyongyang'ın balistik füze denemesi yapması yasak.

Buna karşın Kuzey Kore Japon Denizi'nde bugüne kadar 13 füze denemesi gerçekleştirdi.

Pyongyang yönetimi son olarak 31 Ekim'de çoklu batarya kullanarak, Kuzey Kore kıyılarından Doğu Denizi'ne 2 füze ateşlemişti.

YORUMLAR 1
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bir fili ne rahatsız edebilir,bir başka fil mi hayır ya bi aslan hayır öyleyse bir fare hayır hayır evet sivrisinek bir fili rahatsız eder..bu amerikayı da pyangyong kore rahatsız eder ..amerika kemdi iç isyanla yok olucak ve zenciler amerikayı dünyadan silecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!