Bolsonaro'dan DiCaprio iddiası: Tüm bunlar için para verdi

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, oyuncu Leonardo DiCaprio'nun Amazon Ormanları'nın yakılması için para verdiğini iddia etti.

Bolsonaro'dan DiCaprio iddiası: Tüm bunlar için para verdi
Bolsonaro'dan DiCaprio iddiası: Tüm bunlar için para verdi
GİRİŞ 30.11.2019 10:03 GÜNCELLEME 30.11.2019 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Göreve başladığı günden bu yana abartılı söylemleriyle gündeme gelen popülist milliyetçi lider, cuma günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu Leonardo DiCaprio havalı adam, değil mi? Amazonlar'ın yakılması için para veriyor" dedi.

 

 

''ULUSLARARASI BİR BREZİLYA KARŞITI''

The Guardian'ın aktardığına göre Bolsonaro hiçbir kanıt sunmadan yaptığı bu açıklamadan yaklaşık bir gün önce de Facebook üzerinden yaptığı canlı yayında benzer açıklamalarda bulundu. Brezilya lideri canlı yayında, "Lanet olsun Leonardo DiCaprio, Amazon'un yakılması için iş birliği yapıyorsun" dedi ve ünlü aktörü "uluslararası bir Brezilya karşıtı" kampanyanın parçası olmakla suçladı.

 

 

Bolsonaro'nun açıklamaları dört gönüllü itfaiyecinin kanıt sunulmadan, "Uluslararası bir sivil toplum kuruluşuna daha fazla bağış yaptırmak için bilinçli olarak orman yangını çıkarma" suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından geldi.

Perşembe günü Bolsonaro'nun politikacı oğlu Eduardo Bolsonaro Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla DiCaprio'nun "Amazon'u yakan STK'ya 300 bin dolar bağışladığını" iddia etmişti.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 1
  • Engin 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne ayak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri