Medya patronu Trump'a rakip oldu! Beyaz Saray'a girişi yasaklandı

Donald Trump’ın 2020 seçim kampanyası ekibi, kendilerini takip etmeleri için programlara katılan gazetecilere verilen akreditasyon kartını artık, Demokrat Parti’den aday adayı olduğunu açıklayan milyarder medya patronu Bloomberg’ün sahibi olduğu Bloomberg News muhabirlerine vermeyeceklerini açıkladı.

Medya patronu Trump'a rakip oldu! Beyaz Saray'a girişi yasaklandı
Medya patronu Trump'a rakip oldu! Beyaz Saray'a girişi yasaklandı
GİRİŞ 03.12.2019 09:56 GÜNCELLEME 03.12.2019 09:56

Milyarder iş adamı, medya patronu ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg 24 Kasım'da 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı. Trump'ın rakibi haline gelen Bloomberg, ABD medyasında 2020 seçimlerinin "milyarderler yarışı" olarak nitelendirilmesine sebep olmuştu.

BLOOMBERG TRUMP'IN PEŞİNDE

Sahibi olduğu Bloomberg News'un Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait, yayınladığı bilgi notunda, “Mike, ailesi ve vakfının araştırılmaması geleneğini sürdüreceklerini ve aynı politikanın Bloomberg'ün Demokrat Partili rakipleri için de geçerli olacağını” yazmış, “Mike'ın Demokrat Parti ön seçimlerindeki rakiplerine farklı muamele yapamayız” demişti. Bloomberg News Genel Yayın Yönetmeni, şu an iktidarda olan Trump yönetimini ise araştırmayı sürdüreceklerini belirtmişti.

TRUMP CEPHESİ AKREDİTASYON VERMEYECEK

Amerika'ın Sesi'nin haberine göre Trump'ın 2020 seçim kampanyasını yöneten Brad Pascale, bu açıklamaya atıfta bulunarak, “Bloomberg News patronlarını ya da çoğu şu anda yüksek makamlarda bulunan diğer Demokrat Partili rakiplerini araştırmayacaklarını ancak Başkan Trump'a yönelik eleştirel haberciliğe devam edeceklerini söyledi. Taraflı olacaklarını açık şekilde ilan ettiklerine göre, Trump kampanyası artık Bloomberg News temsilcilerine mitingler ya da diğer kampanya etkinliklerini takip etmek için akreditasyon vermeyecek” dedi.

Brad Pascale, Bloomberg News muhabirlerinden bireysel olarak gelen talep ve soruların da kendi içinde ayrı ayrı değerlendirileceğini söyledi.

BLOOMBERG BERYAZ SARAY'A GİREBİLECEK Mİ?

Seçim kampanyasından bağımsız olarak Beyaz Saray'ın Bloomberg News muhabirlerine yönelik akreditasyon uygulamasını değiştirip değiştirmeyeceği ise belirsiz. Beyaz Saray'dan konuyla ilgili bir açıklama henüz gelmedi.

Bloomberg News'un Beyaz Saray muhabirleri düzenli olarak Başkan Trump'ın uçağı Air Force One'da seyahat ediyor. Trump'ın kampanya sözcülerinden Tim Murtaugh, Bloomberg News muhabirlerinin, Air Force One ile seçim kampanyası kapsamında miting takibi için gelebileceği durumlara yönelik bir çözüm konusunda yakın zamanda kararın alınacağını söyledi.

BLOOMBERG: TARAFLI DEĞİLİZ

Trump'ın seçim kampanyası ekibinden gelen bu açıklamaya yanıt Bloomberg News'un Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait'ten geldi.

Micklethwait, “Taraflı olduğumuza yönelik suçlama gerçekten ancak bu kadar uzak olabilirdi. Donald Trump'ı aday olduğu 2015 yılından bu yana adil ve tarafsız bir şekilde haberleştirdik. Trump'ın kampanyası tarafından getirilen kısıtlamalara rağmen öyle yapmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri