Türklere yapılan sistematik şiddet ifşa oldu: DNA'dan yüz yapıyorlar

Çin'in batısında yaşayan Uygur Türklerine yönelik sistematik saldırı bitmek bir yana adeta korkutucu boyutlara ulaşıyor. ABD'nin çok okunan gazetelerinden New York Times, Çin hükümetinin Sincan'daki milyonlarca Uygur Türk de dahil azınlıklarının DNA'larını, kan örneklerini alarak onların yüzünü oluşturmaya çalıştığını aktardı.

Türklere yapılan sistematik şiddet ifşa oldu: DNA'dan yüz yapıyorlar
Türklere yapılan sistematik şiddet ifşa oldu: DNA'dan yüz yapıyorlar
GİRİŞ 03.12.2019 17:12 GÜNCELLEME 03.12.2019 17:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'nin çok okunan gazetelerinden New York Times, Çin yönetiminin Uygur Türkleri de dahil olmak üzere birçok azınlığa karşı yürüttüğü sistematik şiddetin boyut değiştirdiğini aktardı. Gazete, "Çin, Batı'dan aldığı yardımla DNA'yı kullanarak yüz tanımlıyor" başlığını kullandığı haberde, Çin'in usulsüz bir şekilde verileri topladığını okuyucularına duyurdu.

 

Çin’in Tomşuk bölgesindeki görevlilerin bölgedeki yüzlerce Uygur Türk'ünden kan örnekleri aldığı belirtilirken, bunları kullanarak DNA'ları tasnif ettiğini yazan New York Times muhabirleri Sui-Lee Wee ve Paul Mozur, "ABD'nin geliştirdiği ve diğer ülkelerde de kullanılan teknolojinin henüz ilk adımlarını attığını teknoloji DNA'ları kullanarak kişinin yüzünü şekillendirebilecek. Bu şekilde kaçaklar yakalanabilecek ve hatta şüpheli kişiler yok edilebilecek. Fakat etik konusunda uzmanlaşan yetkililer Çin’in bu teknolojiyi ırksal olarak insanları ayrıştırarak ayrımcılığı körüklemek için kullanacağını söylüyor" yorumunu yaptı.

"BASKIYI ARTIRMAK İSTİYORLAR"

 

New York Times'ın haberinde, "Uzmanlar uzun vadede Çin'in komünist hükümetinin DNA örneklerinden oluşturulan görselleri kitle gözetleme teknolojisi ve yüz tanıma teknolojisiyle birleştirerek azınlık ve muhalefet üzerindeki baskıyı artırmasından endişe ediyor" ifadesi kullanıldı.

ABD basınında yer alan haberlerde bu araştırmaların Çin hükümeti tarafından desteklendiği ve bazı Avrupalı kuruluşlardan da fon aldığı belirtildi. Tomşuk bölgesinde erkeklerin kanlarının isteğe bağlı olarak toplatıldığı fakat Sincan'da insanlardan kan örneklerin zorla alındığı aktarıldı.

YORUMLAR 11
  • RAMİZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun bir ABD yalanı olduğunu düşünenler var; Çin 2. Dünya Savaşı sonunda BM'e daimi üye olarak alındığı halde katılmadı. Tibet, Mançurya, Dış Moğolistan, Batı Keşmir ve Türkistanı işgal edip ardından BM girdi. Batılı ülkeler BM sözleşmesi önceden tüm ülkeler tarafından imzalandığı için çaresiz kaldı. Çin böylece yüz ölçümünü 2 katına çıkardı. Tarihin en büyük toprak emperyalisti Çin'dir. İşgal ettiği her yere çinlileri yerleştirerek onları azınlıkta bıraktı. Bunları bilinki yorumunuzu buna göre yapın. Acılar içindeki Uygur Türkleri sizdende birkaç iyi söz bekliyor.
    Cevapla
  • birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    uygur türkünü çinden alıp türkiyeye getirelim içimizde ki hainlerlere karşı elimiz güçlenir.
    Cevapla
  • Aliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Uygurları günlük siyasetine malzeme yapma. Acı çeken katledilen Müslüman Türk halkı var orada.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın oyunu bu. Her zamanki gibi böl parçala yönet. Yalan haberler bunlar. NYT, CNN sivil toplum örgütleri.. artık bu oyuncuları tanımanız lazım. Çin ile bağı kopartarak kuşak yol güzergahındaki yerlerde karışıklık çıkartmak amaç.. lütfen araştıralım biraz
    Cevapla
  • Aliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan halkı senin kuşağından daha önemlidir.
    Cevapla
  • yaso 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeş oyun moyun değil sen çine git sayılı otellerede kalabiliyorsun türk pasaportta asla ızın vermıyorlar. bizim için tek düşman çinliler.
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kendi ipini çekerler, bu tür düzenler kendi kendini bitirir.
    Cevapla
  • Aliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyorsun sen. Çinliler Uygur halkının ipini çekiyor. Uyan.
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika şimdi azınlıkları mı düşünüyor, gülelim bari. şeytanın küçüğü Çin ise büyüğü Amerika, Çin de büyük şeytan olma yolunda, ama bu haberler hep kasıtlı, Çin in yatırımı buraya gelmeye devam ettikçe bu haberleri pompalıyorlar.
    Cevapla
  • Aliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Arakan müslümanlarının sesinide oradan duydun. Bir Uygur Türkü ile konuş bakalım doğrumu. Para; Din ve Millet den daha önemli değildir sn blob.
    Cevapla
  • şermin 4 yıl önce Şikayet Et
    herşeyin parami seni. Müslüm turk oluyor haberin varmi Allahtan kork be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!