Rusya: Uçağımız için vur emrini Erdoğan vermedi

Kremlin Sözcüsü Peskov, 2015'te düşürülen Rus Su-24 uçağını vurma emrinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değil, başka kişiler tarafından verildiğini düşündüklerini söyledi.

Rusya: Uçağımız için vur emrini Erdoğan vermedi
Rusya: Uçağımız için vur emrini Erdoğan vermedi
GİRİŞ 03.12.2019 20:45 GÜNCELLEME 03.12.2019 20:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 2015 yılında düşürülen Rus Su-24 savaş uçağını vurma emrinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değil, başka kişiler tarafından verildiğini düşündüklerini söyledi.

 

 

Rus Nezavisimaya Gazete'nin haberinde, NATO'daki basına kapalı brifinglerin tutanaklarını ele geçiren Stockholm merkezli Nordic Research Monitoring Network'ün Su-24'ün bizzat Erdoğan'ın emriyle düşürüldüğü çıkarımında bulunduğu yazılmıştı.

Gazetecilerin iddiaya ilişkin sorularını yanıtlayan Peskov, "Bu bilginin kaynağı belirsiz, nereden geldiği ve ne kadar güvenilir olduğu belli değil. Biz, Türk tarafının Rus uçağını düşürme emrini başka kişilerin verdiğine işaret eden açıklamalarını esas alıyoruz" dedi.

 

 

"RUSYA İLE DOSTLUK, ORTAKLIĞIN ÖNÜNDE ENGEL DEĞİL"

Peskov, basın mensuplarının sorusu üzerine Erdoğan'ın "Moskova'yla dostluk Türkiye'nin NATO'da yer almasına engel değil" açıklamasını değerlendirdi.

Sputnik'in yer alan haberinde, Rusya'yla kurulan geniş yelpazeli dostane ilişkilerin diğer ülkelerin önünde farklı oluşumlarda ortaklık ilişkileri kurmak için engel teşkil etmediğini ve edemeyeceğini belirten Peskov, "Tüm ülkeler egemen ve doğal olarak, her şeyden önce ulusal çıkarlarını düşünüyorlar, Rusya da aynısını yapıyor" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Londra'ya hareket etmeden önce yaptığı açıklamalarda, "Rusya'yla olan ilişkilerimiz müttefiklerimizle olan ilişkilerimizin alternatifi değil, aksine tamamlayıcısıdır" demişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 7
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu zaten demedi mi ,ben verdim emri diye.
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    davutoglu vermiştir emri onun da ne olduğu ortaya çıktı
    Cevapla
  • Komşu 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsan komşuduyla baskası istiyor diye kavga edermi
    Cevapla
  • ferdi al 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya emri kimin vediğini adı gibi biliyor gerisi boş laflar
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    bunu amerikalılardan başka bilmeyen varmı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"