Pentagon'dan 'S-400' açıklaması: Henüz pes etmedik

Pentagon Savunma Politikaları Müsteşarı Rood, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin "Bir başka yol izlemeleri konusunda ikna etmek için Türklerle görüşmeye devam ediyoruz. Sorunu olumlu şekilde çözmeye çalışmak için diyaloğa devam edeceğiz. Muhtemel bir İran saldırısına ilişkin emareleri görmeye devam ediyoruz. Bu konuda kaygılıyız" dedi.

Pentagon'dan 'S-400' açıklaması: Henüz pes etmedik
Pentagon'dan 'S-400' açıklaması: Henüz pes etmedik
GİRİŞ 04.12.2019 21:54 GÜNCELLEME 04.12.2019 21:59
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Savunma Politikaları Müsteşarı John Rood, Pentagon'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

 

 

Türkiye'yi S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçirmeye çalıştıklarını ifade eden Rood, "Bu konuda henüz pes etmedik. Bir başka yol izlemeleri konusunda ikna etmek için Türklerle görüşmeye devam ediyoruz. Sorunu olumlu şekilde çözmeye çalışmak için diyaloğa devam edeceğiz. Elbette Türkiye NATO’nun değerli bir üyesidir." diye konuştu. 

Türkiye'nin YPG/PKK terör örgütü ile mücadelesine de değinen Rood, "Türklerin bazı planlamalar konusunda daha yapıcı olmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

 

Müsteşar, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkinin bazı boyutları üzerindeki çalışmaların da iyi gittiğini vurguladı. 

"İRAN'IN SALDIRI İHTİMALİNE DAİR EMARELER GÖRÜYORUZ"

İran konusunda da değerlendirmelerde bulunan Rood, İran rejimine yönelik maksimum baskı politikasına rağmen Tahran'ın saldırgan tavırlarından vazgeçmediğinin Amerikan istihbaratı tarafından tespit edildiğini öne sürdü.

Rood, "Malum nedenlerden dolayı detayına girmeyeceğim ancak muhtemel bir İran saldırısına ilişkin emareleri görmeye devam ediyoruz. Bu konuda kaygılıyız." diye konuştu.

İran'ın bu yıl içinde birçok saldırı gerçekleştirdiğini belirten Rood, saldırganlık konusunda İran yönetiminin niyetini aslında bir süredir ortaya koyduğunu belirtti. 

İran ile ilgili "dinamik olmaya devam edeceklerini" ifade eden Rood, "Yanıtımız da dinamik olacak." dedi. 

Rood, ABD'nin bölgeye gönderdiği 14 bin askerin tam olarak nereye konuşlandırıldığı veya sabit bir noktada kalıp kalmayacağına ilişkin ise herhangi bir karara varmadıklarını kaydetti. 

"UKRAYNA YARDIMLARININ KESİLMESİ KONUSUNDA NET BİR AÇIKLAMA ALMADIM" 

ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturmasına konu olan Ukrayna'ya yapılması gereken askeri yardımların askıya alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rood, yardımlar askıya alındıktan sonra haberdar edildiğini dile getirdi. Rood, "Yardımların askıya alınmasına ilişkin yolsuzluklara yönelik kaygılar olduğu dışında net bir açıklama almadım." dedi.   

YORUMLAR 26
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yaratıklar herşeyden kaygılılar üleyn dünya sizden kaygılı sizler yer yüzünde yaşadığınız müddetce dünya tedirgin bi düşün dünya ülkelerinin yakasından sonunuz geldi ne yapsanız boş bitiyorsunuz gemi batıyor bunun sizde farkındasınız .
    Cevapla
  • reisin adamı 4 yıl önce Şikayet Et
    yalana bak iran saldırırmış ula bikere iranın birtane kefereye birtane yahudiye taş attığı görülmemiş ben görmedim ama müslümana mazluma bomba yağdırır şeref yoksunu persler ulan adi iran birtane kurşun at israile ben ogün sana katılmassam en aşağılık adamım iranlılar benim gözümde beş kuruş etmez hele bakın iranda hiç suriyeli göçmen bulamassınız biz olmasak abd sana çoktan çakmıştı adi persliler
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD SİZ PKK YA TONLARCA SİLAH VERDİNİZ TÜRKİYE İÇİN Endişelenmediniz bizim Askerlerimiz öldüğünde sadece kuru bir söz üzgünüz demek bize fayda vermiyor oo boş işe yaramaz laflarınız la duvara konuşun siz yalancı 5 para etmez satılık insanlara biz güvenmiyoruz ve dua ediyorum bu katilleri besleyenler inşallah bize çektirdiklerinin 2 katını çekerler onlarda teröre kurban vermedikçe acımızı anlamazlar özellikle bu teröristlere kim Arka çıkıyorsa ABD siyasetçileri zenginleri İsrail ve diger leri Allah ın gazabı üzerinize olsun inşallah siz masum kanı dökmekten hiiiç vaz geçmediniz
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben iddia ediyorum. S400'ler Türkiye'ye karşı muhtemel bir Amerikan saldırısını engellediği için şiddetle karşı çıkılıyor. Yoksa S400'lerin onlara ne zararı var? konuşlandıkları yerde duruyorlar. İnsan faktörü olmadan kendi kendilerine harekete geçemeyeceklerine göre bu endişe neyin nesi? çünkü bizim istihbarat birimlerimizin elinde Amerika'nın Nevada Çölünde Türkiyeyi işgal provası yaptığı bilgisi var. Provada işgal İstanbul'dan başlatılıyor. Bu senaryo kendilerine sorulunca da yok efendim biz Türkiye'de bir felaket anında neler yapabileceğimizi görmeye çalışıyoruz cevabı verilmiştir.
    Cevapla
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin orta doğuda planlarınız yüzünden biz şehitler veriyoruz. Siz bize hiç bir zaman dost olmadınız. S400 aldık o iş bitti. Sıra da S500 ve Su57 var. Haaaaa kendi savaş uçağımız da hemen arkadan geliyor. İNŞALLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi