Gündeme bomba gibi düşen iddia: İran füzelerini yerleştirdi

ABD basınının istihbarat yetkililerine dayandırdığı habere göre İran, Irak'taki kaosu fırsat bilerek bölgeye orta menzilli füzeler yerleştirdi.

Gündeme bomba gibi düşen iddia: İran füzelerini yerleştirdi
Gündeme bomba gibi düşen iddia: İran füzelerini yerleştirdi
GİRİŞ 05.12.2019 13:05 GÜNCELLEME 05.12.2019 13:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Basra Körfezi'nde petrol tankerlerine düzenlenen saldırılar sonrası ABD, İran'ı suçlayarak bölgedeki askeri varlığını artırmaya yönelik ciddi adımlar attı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı caydırmak için mayıs ayından bu yana bölgeye çok sayıda savaş gemisi, uçak gemileri, füze ve hava savunma sistemleriyle birlikte 14 bin asker gönderdi.

New York Times'ın istihbarat verilerine dayandırdığı habere göre, ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırması İran üzerinde caydırıcı bir etki oluşturmadı.

İstihbarat yetkilileri, ABD'nin tüm çabalarına rağmen İran'ın Irak'taki karışıklıkları fırsat bilerek, ülkeye orta menzilli füzeler yerleştirdi.

Yetkililer, füzelerin İsrail ve Suudi Arabistan dahil olmak üzere bölgedeki Amerikan müttefikleri ve ortakları için bir tehdit oluşturduğunu ve Amerikan birliklerini tehlikeye atabileceğini belirtti.

Hem İran hem de Irak, geçtiğimiz haftalarda halk protestoları ile karşı karşıya kaldı. Irak'taki protestocuların bazıları, İran etkisine karşı ayaklandıklarını ileri sürdü.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 1
  • islam birliği 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım devamını getirsin Allah hepimize yardım etsin bu ne iştir abd siyonist ve avrupa köpekleri gelip ülkemize asker yerleştiriyor işgal ediyor dilediğini yapıyor bizde onların yanına gidip defalarca siz yapıyorsunuz diyoruz ama biz hiç bir şey yapmıyoruz ordadoğunun halklarının bütün menfaatleri birleşmesindedir bu topraklar bizim daha ne zamana kadar böyle miskin miskin duracağız yeter artık bırakın aranızdaki küçük sorunları büyük resme bakın ortadoğuya güç lazım buda ancak birleşmeyle olur büyük adamlar asla bu birleşmeyi kaçırmazdı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!