İstanbul'da cenin pozisyonunda ölü ajan görüntüsü şok etti

İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümündeki sırra ilişkin önemli görüntüler ortaya çıktı. Türkiye'de ölü bulunan İngiliz ajanın eşinin çelişkili ifadeleri kamuoyuna yansırken, Le Mesurier'in ölümündeki gizemi aydınlatacak çok önemli görüntüler ortaya çıktı. Görüntüler ile eşinin verdiği ifade karşılaştırıldığında çok sayıda çelişki ortaya çıkıyor.

İstanbul'da cenin pozisyonunda ölü ajan görüntüsü şok etti
İstanbul'da cenin pozisyonunda ölü ajan görüntüsü şok etti
GİRİŞ 09.12.2019 16:10 GÜNCELLEME 10.12.2019 08:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Miğferliler'in (White Helmets) kurucusu ve İngiliz istihbarat teşkilatı MI6'in eski ajanı James Gustaf Edward Le Mesurier, 11 Kasım tarihinde Türkiye'de ölü bulunmuştu.

 

Ajanın ölümüyle ilgili sır perdesi ise henüz aralanmış değil. Ortaya çıkan yeni görüntüler kafalardaki soru işaretlerini daha da arttırdı.

ORTAYA ÇIKAN YENİ GÖRÜNTÜLER ORTALIĞI KARIŞTIRDI

 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; bu iki görüntü ile ilgili en dikkat çekici ayrıntı, Le Mesurier'in (eşinin uyuduğu yönündeki ifadelerinin aksine) tekel bayisine girdiği kıyafetle ölü bulunduğu andaki kıyafetlerinin aynı olması. İngiliz ajan, tekel bayisine kolları katlanmış beyaz bir gömlek, krem rengi pantolon, kahverengi bir kemer ve yine krem rengi bir ayakkabı ile giriyor. Kolunda tahmini değeri 80 bin dolar olan Rolex marka pahalı bir saat var.

EŞİNİN İFADESİNDEKİ ÇELİŞKİ

Le Mesurier'in üzerindeki kıyafetler de birebir aynı. Tek fark, İngiliz ajanın ayağında ayakkabılarının olmaması. Oysa Le Mesurier'in eşi İsveç uyruklu Emma Hedvig Christina Winberg, polise verdiği ifadede eşinin eve geldikten sonra uyku ilacı alıp uyuduğunu söylemişti. Görüntüler (Le Mesurier, eğer üzerini hiç değiştirmeden, saatini, kemerini bile çıkarmadan uyumadıysa) Winberg'in ifadesindeki ciddi bir çelişkiyi gözler önüne sermiş oluyor. Le Mesurier, ölümünden önce tekel bayisinin içinde ve dışındaki kameralara takılan son görüntülerinde sigarayı aldıktan sonra kasiyere gülümseyerek teşekkür ediyor ve dükkândan çıkıyor. İngiliz ajanın kulağının üzerine tıpkı ustalar gibi tek dal sigara koyduğu da görülüyor. Le Mesurier'in tekel bayisine giriş saati 22.45, çıkış saati ise 22.46. İkişer paket sigara alırken 100 TL veriyor ve para üzerini alıp çıkıyor.

CENİN POZİSYONUNDA

James Mesurier'in ölümünden sonraki görüntülerde ise Ali Paşa Medresesi Sokağı'ndaki tarihi hamamın duvarının dibinde cenin pozisyonuna yakın biçimde yattığı görülüyor. Kafa kısmından yere epey kan sızmış, gömleği göbeğinin üst kısımlarına dek açılmış, ayakları çıplak halde olan İngiliz ajanın, olay yerinde tüm kıyafetlerinin çıkarıldığı, bedeninin sırt üstü döndürüldüğü ifade ediliyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 18
  • HATTİLİ ALP 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye acemi ajanların eğitim alanı. niyemi; çünkü yakalanma ihtimalleri neredeyse sıfır...
    Cevapla
  • AKLIEVVEL 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan
    Cevapla
  • ceninedir 4 yıl önce Şikayet Et
    İnanki ben anlamadım
    Cevapla
  • _muhami 4 yıl önce Şikayet Et
    Diğer ajanlara umarım ibret olur
    Cevapla
  • DELULER 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahallenin sevimli köpeği de öldü mü öldürüldü mü muamma, ölen kişi bizim düşmanımız yani hala aktif bize numara yapmayın kısacası şunu demek istiyorum bizim ölen köpeğimizden değerli değil.
    Cevapla
  • mesut sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence kapici katil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi