Çin'den dikkat çeken Filistin açıklaması

Çin’in Orta Doğu Özel Elçisi Zhai Jun, Çin hükümetinin İsrail-Filistin sorunu konusundaki tutumunu yineledi. Zhai, tüm ülkeleri uluslararası kurallar temelinde Orta Doğu barış sürecini desteklemeye çağırdı.

Çin'den dikkat çeken Filistin açıklaması
Çin'den dikkat çeken Filistin açıklaması
GİRİŞ 09.12.2019 17:22 GÜNCELLEME 09.12.2019 17:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çin’in Orta Doğu Özel Elçisi Zhai Jun, dün Filistin’e yaptığı ziyaret sırasında düzenlenen basın brifinginde, Filistin’in barış görüşmesiyle sorunun stratejik seçeneğini takdirle değerlendirdiklerini ve ‘iki devletli çözüm’, ‘toprak karşılığında barış’ ve Arap Barış Planı gibi uluslararası fikir birliği ve kurallar temelinde eşit diyalog yoluyla Filistin ve İsrail'in kabul edebileceği bir çözüm planını desteklediklerini ifade etti.

 

Filistin halkının meşru ulusal haklarını geri kazanmasına ve 1967 yılında belirlenen sınırlar temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, tam egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına destek verdiklerini dile getiren Zhai Jun, İsrail’in güvenlik konusundaki haklı kaygılarına da saygı gösterdiklerini belirtti.

Zhai Jun, Filistin ile İsrail arasında gerginliği yoğunlaştıran tüm söz ve eylemlere karşı çıktıklarını söyleyerek, İsrail’in temkinli bir şekilde davranması gerektiğini vurguladı. 
Zhai Jun ayrıca, ABD’nin bölgesel meselelerde aşırı sorumsuz bir tutum benimsediğini ve bölgesel sorunların çözümüne fayda sağlamadığını kaydetti.

 
KAYNAK: ÇİN ULUSLARARASI RADYOSU
YORUMLAR 13
  • birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    çin gene mi !nefret ediyorum bu insanlardan uygur türklerine yaptığı zulum her eve bir damızlık çinlik koymak bu nedir .niye halâ türk birliği sağlanmıyor.
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail haritadan silinecek, bunun başka bir altarnatifi, yok
    Cevapla
  • Bela kafire okunur 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH AVRUPA KAFIRLERININ VE ASYA MUNAFIKLARININ BELASINI VERSİN. MÜSLÜMANLARI AZİZ ETSİN BU MILLETİ KIYAMETE KADAR MUHAFAZA ETSIN ELFÜ ELFİ amin
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan’dan o kanlı ellerinizi çekin siz önce. Bu Çinliler Çinli olmayan herkese düşman gözüyle bakar ecdat asırlar boyunca boşuna savaşmadı bunlarla
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz Çinlileri tanımamışsınız! En başta Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yaptıkları zulmü neden görmezden geliyorsunuz? Avrupada düşmanız tamam da Avrupalılar kötü diye bütün Asya melek mi?
    Cevapla
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve Hindistan var işte geri kalanlar istesede bize düşman olamaz ama Avrupa’da bir tane bile devlet yok bize dost gözüyle bakan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar