İngiltere Başbakanı Boris Johnson, zatürre olduğundan şüphelenilen 4 yaşındaki bir çocuğun boş yatak olmadığı için saatlerce hastanede yerde yatmak zorunda kalmasından dolayı özür diledi.

Mirror gazetesinin haberine göre, 4 yaşındaki Jack Williment, zatürre şüphesiyle Leeds kentinde hastaneye götürüldü. Ancak hastanede boş yatak olmadığı için çocuk, oksijen maskesi takılı olarak 4 saat beton zeminde yatmak zorunda kaldı.

Gazetede yayımlanan fotoğrafta, çocuğun annesi Sarah Williment'ın oğlunun altına ve üstüne mont serdiği görüldü. 4 saat yerde yattıktan sonra 5 saat de sedyede kalan çocuk, daha sonra boşalan bir yatağa alındı. 

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEDİ

Haberin yayımlanmasının ardından konu, Başbakan Johnson'a soruldu. ITV muhabirinin ısrarı sonucu fotoğrafa bakan Johnson, "Bu korkunç bir fotoğraf ve açıkça aileden ve Ulusal Sağlık Hizmetlerinde (NHS) korkunç deneyimler yaşayanlardan özür dilerim." dedi. Johnson, sorunun çözülmesi için yatırım yapılması gerektiğini de belirtti. 

İngiltere Kraliyet Acil Tıp Derneğinin geçen hafta yayımladığı istatistiğe göre, ülkede her 20 acil hastadan biri 12 saat yatak beklemek zorunda kalırken, hastaların sadece yüzde 68'i ilk 4 saat içinde muayene edilebiliyor.  

Brexit'in ardından ikinci en önemli sorun olarak gösterilen sağlık hizmetlerinin durumu, 12 Aralık'ta yapılacak seçimin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor.  

Yorumlar 38 Yorum Var
  • almancı 11.12.2019 15:51
    Almanya, avrupa çok kötüyse niye milyonlarca Türk oralarda yaşıyor gelsinler geri tutan mı var? Ülkelerine paralarını, tecrübelerini de getirirler kalkınmış oluruz. Ama yok işlerine gelmez. Hem onlara laf söyleriz hem icatlarına muhtaç yaşarız.
  • almancı 11.12.2019 15:30
    Almanya, avrupa çok kötüyse niye milyonlarca Türk orada yaşıyor gelsinler geri tutan mı var? Ülkelerine paralarını, tecrübelerini de getirirler kalkınmış oluruz. Ama yok işlerine gelmez.
  • Dış ses 11.12.2019 15:24
    Bu sadece biri, ikinci kattan düşmüş hastayı doktor gelene kadar 5 saat sedyede beklettiklerini gördüm. Bizde olsa o doktoru döver hastahaneyi yıkarlardı, adam kanlar içinde öylece bekledi. Sağlık sistemi filan yok burada, hasta olma, olursan bile alternatif yollardan tedavi ol... kurban olsunlar Türkiyeme..
  • mmed 11.12.2019 11:56
    Bizde kötü diyen arkadaş. İnsanlar başı ağrıyınca soluğu hastanede almasa bu kalabalık olmaz. Bizdeki avrupadan kat kat iyi. İnsanlar kendi kendinin doktoru olmalı. Boyun fıtığından doktora gittim devletin hastenesinden ertesi gün emar aldım hemen ameliyat dediler olmadım egzersizle çok şükür iyiyim. Limon dan başka da kas gevşetici kullanmıyorum.
  • Dogan er geber 11.12.2019 10:25
    Geberseydi ingiliz muttefik
Daha fazla yorum görüntüle