ABD'den bomba S-400 ve F-35 açıklaması! Türkiye'ye tek cümlelik cevap

ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanlığı (SECEUR) Komutanı Orgeneral Tod D. Wolters yaptığı son dakika açıklamasında, Türkiye'nin F-35 programına dönebilmesi için S-400'lerden kurtulması gerektiğini söyledi. General Wolters, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiye de değinerek, "Her iki tarafın ortak noktalarda birleşmesi, fikir ayrılığına düşmesine göre daha ağır basıyor" dedi.

ABD'den bomba S-400 ve F-35 açıklaması! Türkiye'ye tek cümlelik cevap
ABD'den bomba S-400 ve F-35 açıklaması! Türkiye'ye tek cümlelik cevap
GİRİŞ 10.12.2019 16:23 GÜNCELLEME 11.12.2019 13:15
Bu Habere 177 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında büyük tartışmalara sebep olan S-400 F-35 krizinde son dakika gelişmesi yaşandı.

 

S-400 SORUSUNA TEK CÜMLELİK CEVAP

Başkent Washington'da gazetecilerle bir kahvaltıda bir araya gelen ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanlığı (SECEUR) Komutanı Orgeneral Tod D. Wolters, "Türkiye'nin F-35 programına geri dönebilmek için yapacağı bir şey olup olmadığı" sorusuna "Onlar S-400'lerden kurtulabilirler" diyerek cevap verdi.

 

Orgeneral Tod D. Wolters....

"DEVRE DIŞI BIRAKMAK YA DA DEPOYA KALDIRMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

General Wolters ayrıca, S-400'leri devre dışı bırakmak ya da depoya kaldırmanın da, F-35'lere sahip olmak için yeterli olmadığını belirtti.

TÜRKİYE İLE NATO'DAKİ ORTAKLIĞA VURGU

"ABD, Türkiye'nin Suriye'ye müdahalesi ve S-400 sistemlerini satın almasını NATO ile olan daha geniş kapsamlı ilişkisinden ayrı tutmak istiyor" ifadelerini kullanan Wolters, her iki tarafın ortak noktalarda birleşmesinin fikir ayrılığına düşmesine ağır bastığını belirtti. 

Son Dakika: ABD'de Türkiye'ye yaptırım! Türk F-35'lerini o ülke alacak

ORTAK KARAR AÇIKLANDI

ABD'de Senato ve Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı nedeniyle yaptırım uygulanması üzerinde anlaşmıştı. Alt komiteler tarafından hazırlanan tasarıda, Türkiye'ye F-35 savaş jetlerinin satışının yasaklanması ve S-400 alımı nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'a yaptırım uygulanması çağrısı yapılmıştı. Ayrıca, Türkiye'ye ait F-35'lerin kendileri tarafından alınması için fon oluşturulması talep edilmişti.

Karar Senato'dan geçtikten sonra Başkan Trump'a sunulacak, Trump da kararı onaylarsa tasarı kanunlaşacak. Ancak Türkiye'ye yaptırım uygulama çağrısı, başkanın insiyatifinde. Yani Senato ve Temsilciler Meclisinin çağrısının bir bağlayıcılığı yok.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 177
  • Yani 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 bağımsızlıktır !!!
    Cevapla
  • dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Defolun gidin TÜRKİYE nin gündeminden elinizden geleni ardiniza koymayın zıpladıkca batacak olan sizsiniz ABD VE AB sonunuz geldi
    Cevapla
  • Nevzat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk olmak zordur tüm dünya ile savaşırsın Türk olmamak daha zordur çünkü Türk ile savaşırsın
    Cevapla
  • ali Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru!
    Cevapla
  • ali Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan yeter be,türkiye F-35 kilitlendi !bunun acisinin bu kadar büyük olacaginin evvelden bilinmesi gerekiyordu.Aylardan beri ayni F-35 masalindan biktim.
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz hem F35 ten hemde sizden kurtulacağız. Yakındır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...