Kosova, Peter Handke'yi ''istenmeyen kişi'' ilan etti

Kosova Dışişleri Bakanı ve Birinci Başkan Yardımcısı Behgjet Pacolli, kişisel Facebook hesabından yaptığı paylaşımda Bosna'daki soykırımı inkar eden ve buna rağmen Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülen Avusturyalı yazar Peter Handke'nin ülkesinde ''istenmeyen kişi'' ilan edildiğini ifade etti.

Kosova, Peter Handke'yi ''istenmeyen kişi'' ilan etti
Kosova, Peter Handke'yi ''istenmeyen kişi'' ilan etti
GİRİŞ 11.12.2019 18:43 GÜNCELLEME 11.12.2019 18:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bütün Müslüman coğrafyada tepki çeken soykırım inkarcısı Peter Handke'nin Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmesinin yankıları sürüyor.

Pacolli, Facebook'tan yaptığı açıklamada, Handke'yi Kosova'da "istenmeyen kişi" ilan ettiklerini duyurarak, "O, bugünden itibaren istenmeyen bir kişidir. Suçların inkarı ve suçluların desteklenmesi korkunç bir suçtur." ifadelerini kullandı.

Dün yaptığı açıklamada da Pacolli, Sırbistan'ın Kosova'da işlediği savaş suçlarıyla ilgili 10 binin üzerinde belgeyi Kosova Özel Savcılığına teslim ettiğini, bu belgelerin 'Kosova'daki Sırp suçlarını kanıtladığını' söylemişti.

Pacolli ayrıca daha önce, Nobel Ödül Töreni'ne Kosova'nın İsveç büyükelçisinin katılmayarak boykot edeceğini de bildirmişti. 

Kosova'nın yanı sıra Türkiye, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Hırvatistan da Nobel Edebiyat Ödülü'nün tartışmalı Avusturyalı yazar Handke'ye verilmesine tepki göstermiş ve Stockholm'deki ödül törenine katılım göstermeyeceklerini duyurmuştu.

İsveç'te, dün akşam tepkilerin gölgesinde Stockholm Konser Evi'nde düzenlenen törenle 2019 Nobel ödülleri sahiplerine verildi.

Avusturyalı yazar Handke, Srebrenitsa'daki soykırımı inkar etmiş, Müslüman Boşnakların kendi kendilerini öldürdüklerini savunmuştu.

Kosova'daki savaş sırasında da Sırp lider Slobodan Milosevic'in yanında yer alan Handke, yazılarıyla o dönemde Milosevic rejiminin en büyük destekçilerinden biri olmuştu.

YORUMLAR 2
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Kosovali karde$lerimiz aynisini TÜRKIYE´DE YAPMALI..
    Cevapla
  • ismo 4 yıl önce Şikayet Et
    İsveç'in kraliyet ailesi yahudi ve siyonisttir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar