ABD ikiye bölünmüştü... Trump Yahudi kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Trump, Yahudiliği sadece bir "din" olarak değil aynı zamanda "etnik grup" olarak tanıyan ve Yahudilere karşı ayrımcılığı "temel insan haklarının ihlali" olarak nitelendiren başkanlık kararnamesini imzaladı. Trump'ın Yahudi kökenli damadı ve başdanışmanı olan Jared Kushner'in fikriyle hazırlandığı belirtilen söz konusu kararname, imzalanmadan önce ABD medyasında yer almıştı.

ABD ikiye bölünmüştü... Trump Yahudi kararnamesini imzaladı
ABD ikiye bölünmüştü... Trump Yahudi kararnamesini imzaladı
GİRİŞ 12.12.2019 03:13 GÜNCELLEME 12.12.2019 03:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Yahudiliği sadece bir "din" olarak değil aynı zamanda "etnik grup" olarak tanıyan ve Yahudilere karşı ayrımcılığı "temel insan haklarının ihlali" olarak nitelendiren başkanlık kararnamesini imzaladı. 

 

 

Beyaz Saray'da yapılan, Yahudilerin dini bayramı Hanukah kutlamasına katılan Trump'a eşi Melania Trump, kızı Ivanka Trump ve Yahudi kökenli damadı Jared Kushner ile birçok Yahudi eşlik etti. 

Trump burada yaptığı konuşmada, dün New Jersey eyaletindeki bir koşer marketinde silahlı saldırı meydana geldiğini belirterek, "Ne zaman ve nerede olurlarsa olsunlar antisemitik canavarları kahredeceğimize yemin ediyorum." ifadesini kullandı. 

 

 

İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıma ve Golan Tepeleri'nde İsrail’in egemenliğini tanıma kararlarını anımsatan Trump, “Bunların hangisi daha önemli dedim. İran ile nükleer anlaşmadan çıkmanız hepsinden daha önemlidir dediler.” ifadelerini kullandı.

Trump, ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerine ithafen atılan "4 yıl daha" sloganları eşliğinde salondan ayrıldı.

TRUMP'TAN YENİ KARARNAME

Ayrıca, Trump burada antisemitizmi hedef alan bir başkanlık kararnamesini de imzaladı. 

Bu kararnameye göre, Yahudi kökenli öğrencilere antisemitik hareketlerde bulunan, İsrail'i boykot eden ya da bu davranışları durduramayan üniversitelerden hükümet desteği çekilebilecek. 

Ayrıca kararname, Yahudiliği sadece bir "din" olarak değil, aynı zamanda bir "etnik grup" olarak tanıyor. Böylece Yahudilere karşı herhangi bir ayrımcılık temel insan haklarının ihlali olarak görülecek.

KARARNAME ABD KAMUOYUNU İKİYE BÖLDÜ

Trump'ın Yahudi kökenli damadı ve başdanışmanı olan Jared Kushner'in fikriyle hazırlandığı belirtilen söz konusu kararname, imzalanmadan önce ABD medyasında yer almıştı. 

Bazı taraflar Trump'ın bu kararından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bazıları da kararnameyi "ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı" olarak nitelendirmişti. 

YORUMLAR 3
  • Analitik Düşünce 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya Yahudilerden çok önce Afrikadan ZENCİ'LER GETİRİLDİ,KÖLE OLARAK.ARTIK KÖLE DEĞİL AMERİKAN VATANDAŞILAR....Zencilere karşı ayrımcılığı "Temel İnsan Hakları'nın İhlali" olarak tanıyacak KARARNAMEYİ de imzalamasını bekliyoruz Mr. Trump'dan ...Ve bekliyoruz, hadi bakalım eşitlik nasıl olur göster.
    Cevapla
  • Vahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki bir sorun var....Kanunla zorlamak zorunda kalmışlar....Zayıflar korunur...
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yan cehennem tramp geliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...