Türkiye'nin adımı İngiltere'yi rahatsız etti!

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Akdeniz Mutabakatı, bazı ülkeleri rahatsız etti. O ülkelerden biri de İngiltere. The Guardian gazetesinin yaptığı haberde, Türkiye'nin "Gerekirse Libya'ya asker göndeririz" açıklaması hatırlatılarak, "İngiltere Dışişleri Bakanlığı bunu hoş karşılamayacak" denildi.

Türkiye'nin adımı İngiltere'yi rahatsız etti!
Türkiye'nin adımı İngiltere'yi rahatsız etti!
GİRİŞ 12.12.2019 20:00 GÜNCELLEME 12.12.2019 20:02
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı adımlar uluslararası kamuoyunun gündeminde. İngiltere'de yayın yapan The Guardian gazetesi, İngiltere'nin, Türkiye tarafından atılan adımları hoş karşılamayacağını yazdı. Gazetenin haberinde şu ifadelere yer verildi:

"DIŞİŞLERİ HOŞ KARŞILAMAYACAK"

 

"Ankara bu hafta Trablus merkezli ve BM'nin tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin talebi halinde Libya'ya asker gönderebileceği uyarısında bulundu. Dış güçlerin Libya'ya müdahalesini azaltmaya çalışan İngiltere Dışişleri Bakanlığı bunu hoş karşılamayacak.

Ulusal Mutabakat Hükümeti, Nisan ayından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) desteklediği General Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'yla savaşıyor.

 

BM uzmanlarının hazırladığı ve bu hafta açıklanan bir raporda Türkiye, Ürdün ve BAE'nin Libya'ya yönelik silah ambargosunu deldikleri açıklanmıştı. Raporda adı açıklamayan bir BM üyesi de, BAE olduğu düşünülüyor, yazın Tacura'daki bir göçmen merkezini bombalayıp 50 kadar kişinin ölümüne yol açarak uluslararası hukuku ciddi şekilde ihlal etmekle suçlanmıştı."

ERDOĞAN: GEREKİRSE GÖNDERİRİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'ya asker gönderilecek mi" sorusuna şu yanıtı vermişti:

Asker gönderme konusunda biliyorsunuz şu anda Rusya'dan bir güvenlik şirketi söz konusu. Bu şirket, oraya güvenlikçilerini göndermiş vaziyette. Eğer Libya bizden böyle bir talepte bulunursa, o zaman Libya'ya da aynı şekilde elemanlarımızı gönderebiliriz. Bunlar bizimle böyle bir güvenlik anlaşmasını imzaladıktan sonra zaten önümüzde de herhangi bir engel söz konusu değildir. 

YORUMLAR 66
  • son osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    akdeniz karadeniz ege marmara buralar bizim elin gavuru bizim sularda enerji kaynağı arayacak bizde bakacağız öylemi şimdi s400 var elimiz bir o kadar daha güçlendi abd senatörleri şimdi ermeni tasarısını bir daha oylasınlar ::)))))))
    Cevapla
  • mehmet57 4 yıl önce Şikayet Et
    gönüllü asker grubu kurulsun eminimki yüzbinlerce kişi başvuracaktır
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    soda iç ingiliz hazımsızlığa iyi gelir tsk ya duyurulur hertarafa asker gönderebilirsin asker lazımsa herzaman hazırız
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce kilometre uzaklıktan gelib burnumuzun dibinde at koşturun sonrada bizim meşru hamlelerimizden rahatsız olun.Siz bundan sonra çoook rahatsız olacaksınız çooook.
    Cevapla
  • RAHATLADIM 4 yıl önce Şikayet Et
    İngilizin rahatsız olması beni fazlasıyla mutlu eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı