ABD yasaklı füze denedi! Tesiri 500 kilometre

ABD Hava Kuvvetleri, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması kapsamında yasaklı olan orta menzilli karada konuşlu bir balistik füzeyi dened. Füzenin 500 kilometre tesir menzilini aştıktan sonra okyanusa düştüğü belirtildi.

ABD yasaklı füze denedi! Tesiri 500 kilometre
ABD yasaklı füze denedi! Tesiri 500 kilometre
GİRİŞ 13.12.2019 03:13 GÜNCELLEME 13.12.2019 03:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetleri, Donald Trump yönetiminin yakın zamanda çekildiği Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlaşması kapsamında yasaklı olan orta menzilli karada konuşlu bir balistik füzeyi denediklerini açıkladı.

 

 

Hava Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, "ABD Hava Kuvvetleri, Stratejik Kabiliyetler Dairesi ile 12 Aralık yerel saatle 08.30’da konvansiyonel olarak yapılandırılmış karadan fırlatılan balistik bir füzenin prototipini California’daki Vanderberg Hava Üssü’nde denedi." ifadesi kullanıldı.  

Denemeden elde edilen verilerin gelecekte orta ölçekli füze testleri konusunda yardımcı olacağı belirtilen açıklamada, "Test edilen füze fırlatma standından çıkıp 500 kilometrelik uçuştan sonra açık okyanusa düştü." bilgisine yer verildi.  

 

 

ABD, Rusya’nın 1987’de ABD ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan INF'yi ihlal ettiğini gerekçe göstererek anlaşmadan çekildiğini açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da ağustos ayının başında anlaşmanın resmen sona erdiğini duyurmuştu.

Bunun üzerine ABD, 19 Ağustos'ta tesir menzili 500 kilometreyi aşan yeni bir orta menzilli seyir füzesini denediklerini açıklamıştı.

Rusya ve Çin, INF'den çekilen ABD'yi silah yarışı içine girmekle suçlamış ve bu ülkenin orta menzilli füze denemesini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) taşımıştı.

YORUMLAR 13
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yasaklı füze denemesi.biz yapsaydık ayağa kalkarlardı.zalimler.senin geçmişinde nükleer Bombay’la yüzbinleri öldürdünüz.siz güvenilir bir devletmisinizki nükleer silahdeniyorsun.zalimler.bunlarınfüzelerinimuhakkak havada yakalamakve imha etmekzorundayız.
    Cevapla
  • sss 4 yıl önce Şikayet Et
    gercekmı acaba hep boyle yapıp gozdagı veriyolar yersen ama savas cephede kazanılıyor
    Cevapla
  • Karslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hey Abd siz yasakli füze yapiyor ve deniyorsunuz ki bu bir saldırmaya yönelik bir füze bizim aldigimiz savunma amaçlı s-400 neden cıgırganlık yapıyorsunuz üç numara büyükmü geldi...
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Haydut devlet önüne gelene her hangi bir şey yapmaya çalıştığında yaptırım tehditi veya askeri tehdit kendin yapınca sorun yok
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Bazı Soytarılık yapanların Sesi ABD olunca Çıkmıyor... Türkiye - Nükleer ATOM Güç olmaması , Türkiye’yi Hedef olarak Bölmek ve Parçalamak isteyenler Hiçbir Zaman Vazgeçmeyecektir ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!