Sadr'dan ilginç 'veda' yazısı

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın Facebook sayfasını tek kelimelik "elveda" mesajı yayımlayarak kapattı. Sadr'ın bu hareketi İran'a yakın gruplarca desteklenen Muhammed Şiya es-Sudani'nin başbakanlığı konusunda anlaşmasına tepki olarak "siyasetten çekildiği" yorumlarına neden oldu.

Sadr'dan ilginç 'veda' yazısı
Sadr'dan ilginç 'veda' yazısı
GİRİŞ 13.12.2019 23:36 GÜNCELLEME 13.12.2019 23:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şii lider Sadr, Facebook sayfasını kapatmadan önce son olarak siyah fon üzerine yazılmış "elveda" mesajı yayımladı. 

Sadr ayrıca sayfasında profil resmi olarak kullandığı yine Şii dini merci olan babası Muhammed Sadık es-Sadr'ın fotoğrafını da kaldırarak yerine siyah fon üzerine "kapalı" yazısını paylaştı.

SADR, SUDANİ'NİN BAŞBAKANLIĞINA KARŞI

Sadr'ın bu adımı, Irak'taki siyasi grupların İran'a yakınlığıyla bilinen Fetih Koalisyonunun başbakan adayı eski Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Muhammed Şiya es-Sudani ismi üzerinde uzlaşıldığı iddialarına tepki olarak yorumlandı.

Nitekim Sadr, bir süre önce söz konusu Facebook sayfasından yaptığı iki ayrı açıklamayla, Sudani'nin başbakanlığına karşı olduğunu duyurmuştu. 

Sadr'ın Twitter'daki sayfası ise hala aktif.

Iraklı Şii dini ve siyasi lider Sadr, bir süredir dini havza eğitimi gördüğü İran'ın Kum kentinde bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Refikk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ee sen başbakan olaydın Sadr Efendi.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    sen şu sapiklara bir bak ülke bitmiş gitmiş onun bunun elinde her bir kavat tan bir ses çikiyor buralara huzur zor gelir artik saddamlar kadafiler ancak haklarindan geliyordu onlarida bile bile yok ettiler ki ülke huzura kavuşmasin Allah lahanetlemiş orta doğuyu peygamber torunu nu şehit ettiniz huzur biraz zor gelir oralara
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem ırak iranın hegemonyasına girdi. Suriye de Türkiyenin olmalıydı. Ancak kafir devletler biliyorlar ki Türkiye cevherin hasıdır. İran suud ve bae gibi sahte değildir. Pnun için Türkiyenin etkisiz olmasını istiyorlar. Sırf bunlara inat tekrardan nizamı alemi kurmalıyız.
    Cevapla
  • hüseyni 4 yıl önce Şikayet Et
    kuruluş osman'dan baya etkilenmişsin :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!