Irak'taki gösteriler devam ederken ABD'den İran'a uyarı geldi

Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "İran'ın ya da uzantılarının, Amerikalılara, müttefiklerimize ya da çıkarlarımıza zarar verecek herhangi bir saldırısına ABD'nin kararlı bir şekilde karşılık vereceğini İranlı liderlere hatırlatmak isterim" açıklaması yaptı.

Irak'taki gösteriler devam ederken ABD'den İran'a uyarı geldi
Irak'taki gösteriler devam ederken ABD'den İran'a uyarı geldi
GİRİŞ 13.12.2019 23:59 GÜNCELLEME 14.12.2019 00:57
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yazılı açıklama yaparak, Irak'ta son günlerde yaşanan ve ABD'nin İran'ı sorumlu tuttuğu saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

 

"İran'ın uzantıları, son dönemde Irak güvenlik güçleri ile Amerikan ve Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu üslere karşı birçok saldırı düzenledi" ifadesini kullanan Mike Pompoe, söz konusu unsurların 9 Aralık'ta Bağdat Havalimanı yakınındaki bir askeri üsse roketli saldırı düzenlediğini, 11 Aralık'ta da havalimanına bir başka roketli saldırının yapıldığını anımsattı.

Pompoe, açıklamasında, ABD'nin Irak güvenlik güçleriyle yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

 

 

"İran'ın ya da uzantılarının, Amerikalılara, müttefiklerimize ya da çıkarlarımıza zarar verecek herhangi bir saldırısına ABD'nin kararlı bir şekilde karşılık vereceğini İranlı liderlere hatırlatmak isterim. İran, komşularının egemenlik haklarına saygılı olmalı ve hem Irak'taki hem de bölgedeki uzantılarına askeri destek vermeyi derhal kesmelidir."

ASKERİ ÜSSE 9 ARALIK'TA SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınındaki askeri üsse 9 Aralık günü 4 katyuşa füzesiyle saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıda 6 asker yaralanmıştı.

Çevrede yapılan aramalar sonucu, saldırılarda kullanılmak için "füze fırlatma noktası"na rastlandığı ifade edilmişti.

Irak'ta daha önce de Salahaddin ve Enbar vilayetlerinde bulunan ABD askeri üslerine füzeli saldırı düzenlenmişti.

YORUMLAR 14
  • kemalat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uyanık ABD in başına esas BELA nın K.KORE olacagını unutmuş..K.KORE nın deli lideri DELİLİK YAPARSA ABD çok şey kaybeder İleri medenıyet ve Tekonolojisi olan ABD bunların çok zarar görmesinde halkı ne yapacak Yıllardır RAHAT yaşamaya alışmış olanlar iş sıkıya gelince panıklediklerinde esas kazanan K.Kore olur...ABD yokluk sıkıntı baş göstersin bakalım ZENCİ ler işte o zaman KARA ÖFKEYE dönüşür..
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    kuduz terörist katil it Amerika senin başkalarına söyleyecek lafın olamaz Afganistan suriye Irak'ta katlettiğin yüzbinlerce masum insanların hesabını ver
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşa konuşuyor. Aynı Lafları İran 'da söyler.
    Cevapla
  • Cenk1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Hooşşt KÖPEK sen kendini ne sanıyorsun abd nin ne işi var suriye de ırak da suriye de defolup gidin ortadoğuda köpekler
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın planları artık açık, ortalık karışmış iken, ortadoğuyu dümdüz yapmak, haritadan silmek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü