İklim eylemcisi bir grup havaalanını işgal etti!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı'nın bir bölümü, iklim protestocuları tarafından işgal edildi.

İklim eylemcisi bir grup havaalanını işgal etti!
İklim eylemcisi bir grup havaalanını işgal etti!
GİRİŞ 14.12.2019 23:51 GÜNCELLEME 14.12.2019 23:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Greenpeace ve "Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı)" adlı grubun organizasyonunda çok sayıda kişi, havalimanının alışveriş merkezindeki bir bölümde işgal eylemi yaptı.

 

 

İşgalin son bulması için eylemcileri uyaran polis, yerlere yatıp birbirlerine kenetlenen ve direnen 26 eylemciyi gözaltına aldı. Acil durum ilan eden polis, diğer eylemcileri de otobüslere bindirerek, işgale son verdi.

Eylemlerine sabah saatlerinde başlayan göstericiler, hükümete, Amsterdam Schiphol Havalimanı'ndaki uçuşların azaltılması, kısa mesafedeki uçuşlara alternatif olarak tren seferlerinin getirilmesi ve uçak biletlerinin pahalanması çağrısında bulundu. 

 

Eylem nedeniyle yolcuların havalimanına giriş ve çıkışlarında gün boyu aksamalar yaşandı. Bir grup eylemci de belediye tarafından verilen izinle havaalanı önünde protesto gösterisi yaptı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Sezgin 4 yıl önce Şikayet Et
    Insanlar hakli.frankfurt havaalani bize besdakka her dakka bir iki ucak ucuyor orman kuruyor bizimde sesten beynimiz patlamak üzere.genc yasta insanlar hepsi hasta buna bir care bulunmasi lazim....ayrica almanyada ilac firmalari ilac sata bilmek icin kendi ürettikleri ilaclarla hastalik yayiyorlar
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Avrupa da durum ayni büyük protestolar çikacak çünkü durum çok vahim halkin da fakirlik işsizlik baş gösterdi yakinda Almanya da baş gösterir bu gidişle
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda modern komünist bir ülke. Bütün ipler krallıkta. Halk kurallar , kağıtlar ile yönetilir. Karnı doyar lakin mal mülk sahibi olamaz. Bazı yerlerin toprağı kira. Büyük araziler zaten birilerinin elinde. Havaalanında olay? Halkın cebine zarar. Hemde eylemcilere kesilen cezalar var. Benim tezim şu; Avrupada en çok izole edilmiş ve susturulmuş halk Hollanda halkı. Halkın 70% i kiracı, güya Batı Avrupa ülkesi ve zengin! Türkiye 'ye nankörlük edenler bu yazıyı mutlaka okusun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri