Türkiye karşıtı skandal karar! ABD ve İsrail'i devreye soktular

Gelen son dakika haberine göre Yunanistan'ın, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'e konuşlandırdığı silahlı İHA'larına karşı koymak için İsrail ve ABD yapımı İHA satın alacağı açıklandı.

Türkiye karşıtı skandal karar! ABD ve İsrail'i devreye soktular
Türkiye karşıtı skandal karar! ABD ve İsrail'i devreye soktular
GİRİŞ 18.12.2019 17:02 GÜNCELLEME 19.12.2019 09:11
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarıyla başlattığı süreç kapsamında Ankara'nın bölgede bulunan sondaj ve savaş gemilerini korumak amacıyla silahlı ve silahsız insansız hava araçlarını (SİHA-İHA) göndermesinin ardından Yunanistan'dan karşı hamle geldi.

 

ABD VE İSRAİL YAPIMI İHA FİLOSU SATIN ALACAKLAR

İngiliz The Times'in aktardığı son dakika haberine göre, Türkiye, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini sürdürürken Kuzey Kıbrıs'a yolladığı İHA'lara karşı kullanılabilecek ABD ve İsrail yapımı İHA filosu satın alacak.

 

GECE YARISI MECLİSE BİLDİRDİ

Dün gece parlamanetoya bilgi veren ve ABD'den 3, İsrail'den 2 İHA alınacağını söyleyen Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, "Silahlı kuvvetlerimiz gemenliğimizde yönelik potansiyeli tehlikelere karşı koymak için angajman kurallarını belirledi. Bu kurallara Türk İHA'larını hareket edemez hale getirmek de dahil" ifadelerini kullandı.

Dalaman'dan havalanan İHA KKTC'ye ulaştı! Rumlardan açıklama

TÜRKİYE'DEN STRATEJİK HAMLE

Türkiye, Libya ile imzalanan anlaşma sonrası harekete geçmiş, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığında bulunan Bayraktar TB2 tipi bir İHA'yı, KKTC'deki Geçitkale Havaalanına indirmişti.

YORUMLAR 34
  • Gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    Coook komik ihalarimizi sihalarimizi hareket edemez hale getireceklermis 5 tane iha ile mi bunu yapacaksiniz yakinda 500 adet sihalarimizda hava hava fuzesi olacak gordugumuz anda indiririz sizinkileri
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    alsinlar 5taneye mi gucleri yetiyor onlara karsilik 50tane daha uretsin bizimkiler insansizlar gelecegin teknoljisi 500 olsun 5000 olsun fazla siha goz cikarmaz kim bilir bir gece ansizin bizin siha filosu yunanistani bombalayiverir
    Cevapla
  • yasar 4 yıl önce Şikayet Et
    alipta nolucak ne degişecek anlayamadım. Boşa para harcamış olacaksınız.
    Cevapla
  • devit 4 yıl önce Şikayet Et
    heronların parasının üstüne konan israil bir kazık da yunana atsın
    Cevapla
  • yandım ali 4 yıl önce Şikayet Et
    alsanızda birşey değişmeyecek yakın zamanda lazerli sihalarımızı göreceksiniz siz lazerlisini alana kadar 20 yıl geçer şimdi anladınızmı yerli savunma sanayinin önemini...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler