Erdoğan'ın bizzat görüştüğü Müslüman vekilden Türkiye karşıtı karar

ABD Temsilciler Meclisi'nin ilk başörtülü Müslüman vekili Ilhan Omar, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'na yazdığı son dakika mektupta, Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı sırasında sivillere karşı kimyasal silah kullanıp kullanılmadığını araştırmasını istedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar daha önce bu iddialara cevap vermişti.

Erdoğan'ın bizzat görüştüğü Müslüman vekilden Türkiye karşıtı karar
Erdoğan'ın bizzat görüştüğü Müslüman vekilden Türkiye karşıtı karar
GİRİŞ 20.12.2019 12:02 GÜNCELLEME 21.12.2019 05:55
Bu Habere 460 Yorum Yapılmış

Temsilciler Meclisi'nin ilk Müslüman kadın üyelerinden biri olan Demokrat Partili Minnesota milletvekili Ilhan Omar, bu talebini ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'ye yazdığı mektupta dile getirdi. Omar mektubunda, "ABD'nin bir NATO müttefikinin Kürt sivilleri beyaz fosforla kasıtlı olarak hedef alıp almadığını tespit etmesinin aciliyet taşıdığını" söyledi.

 

ERDOĞAN KENDİSİNİ KABUL ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül 2017 tarihinde Ilhan Omar'ı kabul etmişti.

 

"HEM SAVAŞ VE HEM DE İNSANLIĞA KARŞI SUÇTUR"

Ilhan Omar'ın ofisinden yapılan son dakika yazılı açıklamada, uluslararası örgütler ve Suriye'nin kuzeyinde sahadaki gözlemcilerin 16 Ekim'de Türk askerlerinin beyaz fosfor kullandığını iddia ettikleri hatırlatıldı. Açıklamada, "Eğer bu iddialar doğruysa bu bir savaş suçu ve insanlığa karşı suçtur" ifadesi kullanıldı.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün durumu takip ettiğini belirttiğine ancak tam kapsamlı bir soruşturma açmadığı ifade edilen açıklamada, Kongre üyeleri olarak, ABD'nin iddia edilen kimyasal saldırı hakkında hangi bilgilere sahip olduğunu ele almak üzere brifing verilmesini istedikleri vurgulandı.

"UCM SORUŞTURMASI DAHİL, SUÇLULARIN SORUMLU TUTULMASI" TALEBİ

Mektupta Dışişleri Bakanlığı’na da iddialarla ilgili tam, tarafsız ve çok boyutlu bir soruşturma yürütmesi çağrısı yapıldı. "Eğer saldırının yerel ya da uluslararası yasaları ihlal ettiği tespit edilirse, Kongre üyeleri BM Güvenlik Konseyi'nden olası bir karar ve Uluslararası Ceza Mahkemesi Soruşturması dahil suçluların sorumlu tutulmasını talep ediyor" denildi.

FARKLI İSİMLERİN DE İMZASI BULUNUYOR

Ilhan Omar'ın öncülük ettiği girişim neticesinde kaleme alınan mektupta, Temsilciler Meclisi'nde Dışişleri Komisyonu Afrika, Küresel Sağlık, Küresel İnsan Hakları ve Uluslararası Örgütler Alt Komitesi Başkanı Kongre üyesi Karen Bass, Juan Vargas ve Sheila Jackson Lee'nin de imzası bulunuyor.

"İNCELİYORUZ" YANITI

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda verdiği ifadede iddialara dair, "konuyu inceliyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Bu yanıta ilişkin de değerlendirmelerde bulunan 4 milletvekili mektuplarında, "Bu iddiaların ciddiyetini düşünerek, basitçe ‘bu konuya bakıyoruz’ demek uygun bir yanıt olmaktan çok uzak" ifadesini kullandı.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey....

TÜRKİYE'DE SERT TEPKİYLE KARŞILANMIŞTI

Söz konusu çirkin iddialara dair açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz, uluslararası hukuk ve anlaşmalar ile yasaklanan hiçbir mühimmatı veya kimyasal silahı kullanmadık, kullanmayız" demişti. Ayrıca Akar, "Bizim askerimizin karşıdan ateş gelmeden, karşısında teröristi görmeden ateş etmesi mümkün değil. Masum insanlara ateş edilmesi asla söz konusu değildir. Bir de 'kimyasal silah' yalanı ortaya attılar. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah yok" ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığından ise "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarısına gölge düşürmek isteyen çevrelerin "kimyasal silah kullanıldığı"na yönelik iddiaları tamamen gerçek dışıdır" açıklaması yapılmıştı.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA
YORUMLAR 460
  • Berzah_ 4 yıl önce Şikayet Et
    Kiblesi belli olmayan müslümana tipik bir örnek
    Cevapla
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce bir Jeffry i tanı.O Türkiyeden yediği tokatları iyi bilir.
    Cevapla
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğu milletvekili yaparsan böyle olur.Aklı hiçbir şeye ermeyen o daha çocuk.Türkiye nasıl bir ülke Tayyip Erdoğan kim.Kaç yıldır ve neyin mücadelesini veriyor.Bunları bilmeden bir daha çevrendeki evanjeliklerin dolduruşuna sakın gelme.Yoksa Reisten öyle bir fırça yersin ki seni kimse savunamaz Elaleme rezil olursun.Birde müslümanım diye çıkmışsın ortaya yok kimyasal silah kullamışmıymış da....Sen önce yaşadığın ülke yöneticilerini eleştir.Japonyaya senin yaşadığın ülkenin yöneticileri atom bonbasını bıraktı...Böyle bir cümle sarfederek ne mal olduğunu ortaya koydun.Çabuk deşifre oldun.Keşke biraz çeneni tutabilseydin.
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    türkün türkten başka dostu olmaz.
    Cevapla
  • Fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık bir araştır öyle suçla her devleti yaşadığın ABD gibi Fransa gibi Almanya gibi Belçika gibi hangi birini sayayım trörist sanıyorsun bir de Müslümanım diyorsun bak Orta doğunun haline nasıl Müslümanım diye önce kendini sorgula
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı