İran'ı sallayan iddia! ABD, İsrail ve Suudi Arabistan 2021'de...

ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan krizlerin ardından bir çarpıcı iddia daha İran basınından geldi. Reformistlere yakınlığıyla bilinen İranlıların Sesi (Nida) Partisi Şura Başkanı Muhammed Sadık Harrazi, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın, İran rejimini 2021 yılında yıkmayı planladıklarını ileri sürdü.

İran'ı sallayan iddia! ABD, İsrail ve Suudi Arabistan 2021'de...
İran'ı sallayan iddia! ABD, İsrail ve Suudi Arabistan 2021'de...
GİRİŞ 22.12.2019 18:48 GÜNCELLEME 22.12.2019 19:26
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Khabaronline haber sitesine konuşan Harrazi, "Eğer ABD, İsrail ve Suudi Arabistan istihbarat servislerinin desteklediği rejim muhaliflerinin sosyal medyadaki faaliyetleri dikkatle incelenecek olursa, bir plan üzerinde hareket ettikleri görülecektir. İran'ı bu yıl yıkma peşinde değiller. Planlarını, rejimi 2021 (Hicri Şemsi 1400) yılında yıkmaya yönelik yapıyorlar." dedi. 

 

 

Harrazi, 2021 yılının ülkesi için kader yılı olacağını belirterek, "Eğer İran toplumunu hasta veya yaralı bir kişiye benzetecek olursak (gerekli tedavi yapılmazsa) hastalık zamanla tüm bedeni saracaktır. Hastalık toplumu tamamen etkisi altına alır hale geldi. Eğer kriz doğru yönetilirse, sorunu aşmak mümkün. Aksi takdirde, bu süreç böyle devam ederse, hastalık devrimin ana gövdesini sarar ve ülkede düzenin bozulmasına neden olur. Bu da yıkımı kaçınılmaz hale getirir." ifadesini kullandı. 

''HAMANEY, RUHANİ HÜKÜMETİNİN DÜŞMESİNE İZİN VERMEYİZ''

 


Benzin zammı sonrası meydana gelen olayların ardından eleştirilerin hedefi haline gelen ve bazı kesimler tarafından Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin istifasının istenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Harrazi, "Ülke lideri (Ali Hamaney) hükümetin düşmesine izin vermeyecektir." değerlendirmesinde bulundu. 

Muhammed Sadık Harrazi, 21 Şubat'ta düzenlenecek genel seçimlere katılımın düşük olacağını ileri sürerek, "Önümüzdeki seçim çok karmaşık. İçerisinde bulunduğumuz atmosfer değerlendirildiğinde kırsal bölgelerde sandığa gidecek seçmen oranı yüzde 40-50, başkent Tahran'da ise yüzde 25-30 olarak gözüküyor." diye konuştu.

Muhafazakar kesimde Devrim Muhafızları Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin cumhurbaşkanı olmasına yönelik bir beklentinin olduğuyla ilgili soru üzerine ise Harrazi, Süleymani'nin cumhurbaşkanlığı gibi bir makamı düşünmediğini söyledi.

Akrabalık bağı nedeniyle (Kız kardeşi Hamaney'in oğullarından Mesud Hamaney'le evli) kendini Hamaney'e en yakın reformist olarak tanımlayan Harrazi, Birleşmiş Milletler'de İran'ın Daimi Temsilcisi (1989-1995), İran'ın Paris büyükelçisi (2002-2006) ve reformistlerin ülkedeki lideri Muhammed Hatemi'nin cumhurbaşkanlığı döneminde danışman olarak görev yapmıştı. 

ABD'DEN İRAN'A YENİ YAPTIRIMLAR

ABD Hazine Bakanlığı, İranlı iki yargıcı ülkedeki protestolardan dolayı yaptırım listesine aldı. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "İran'daki barışçıl gösteriler esnasında görevini kötüye kullanan, haksız tutuklamalar yapan ve masum insanları öldüren ya da bu faaliyetlere dahil olan İranlı yetkili ve kişilere vize kısıtlaması getiriyoruz" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo

RUHANİ: ABD YAPTIRIMLARDAN VAZGÇEMEK ZORUNDA KALACAK

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin yaptırımlarının yasa dışı olduğunu belirterek, ''Bir gün İran’a yönelik yasa dışı yaptırımlarından vazgeçmek zorunda kalacaklar'' dedi. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani

TRUMP VE ABE TELEFONDA KUZEY KORE VE İRAN'I GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Donald Trump ile Japonya Başbakanı Abe Şinzo telefonda Kuzey Kore ve İran konusunda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Trump ve Abe bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

ABD Başkanı Donald Trump ile Japonya Başbakanı Abe Şinzo

Görüşmede, ticari ilişkilerin yanı sıra İran ve Kuzey Kore ile ilgili konular ele alındı. 

Trump ve Abe, özellikle son dönemde Kuzey Kore'nin tehdit içeren açıklamalarının ardından yakın iletişim ve iş birliğini sürdürme konusunda mutabık kaldı. 

YORUMLAR 36
  • erol/antalya 4 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayın her komşumuzun huzursuzluğu bize de yansır. Onun için Siyonistlere karşı hep birlikte hareket etmeliyiz diye düşünüyorum. İran, Irak, Suriye, Filistin daha neler.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen .
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi adamlarını mı yıkacaklar? Emeklilik zamanı gelmiş anlaşılan
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranda onlardan merak etmeyın.
    Cevapla
  • Mavi Muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu rejim abd ve israilin ekmeğine yağ sürüyor zaten. Suriye sorununun baş müsebbiblerinden birisidir. O yüzden bu rejime bir müdehale olmaz. Danışıklı dövüş.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Türkiye olduğu sürece bu bölgede iran a kimse bir şey yapamaz ama bizler istesek sudi de israil de Bae de yok olur gider Rusya iran ve Türkiye ye karşi bu bölgede hiç bir ülke dayanamaz Abd de dahil
    Cevapla
  • oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    sen ruslara ve iranlılara güveniyormusun :) çok zekisin :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı