Venezuela hükümeti karşıtı Lima Grubu'na Bolivya da dahil oldu

Bolivya'da darbeyle Evo Morales'i görevden uzaklaştıran geçici hükümet, Venezuela'da aynı şekilde göreve gelmek isteyen darbeci Guaido'ya destek verdi.

Venezuela hükümeti karşıtı Lima Grubu'na Bolivya da dahil oldu
Venezuela hükümeti karşıtı Lima Grubu'na Bolivya da dahil oldu
GİRİŞ 23.12.2019 01:28 GÜNCELLEME 23.12.2019 02:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Muhaliflerin, 20 Ekim'deki tartışmalı seçimlerin ardından başlattığı sokak olayları ve ardından ordunun istifa çağrısı ile Devlet Başkanı Evo Morales'in görevi bıraktığı Bolivya'da Jeanine Anez liderliğindeki geçici hükümet, ülkenin uzun süredir izlediği dış politikada önemli değişiklikler yapmayı sürdürüyor. 

 

 

Geçici yönetimin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, son kararlarda imzası bulunmayan Meksika ile Arjantin, Brezilya, Guatemala, Guayana, Kanada, Kolombiya, Kosta Rika, Honduras, Panama, Paraguay, Santa Lucia, Şili ve Peru'nun oluşturduğu Lima Grubu'na dahil olundu. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmeyi amaçlayan ve ülkedeki muhaliflere büyük destek veren Lima Grubu'na katılımın duyurulduğu yazılı açıklamada, "Bolivya, Venezuela'daki krizin, Venezuelalılarca anayasal, demokratik ve barışçıl bir çözüme ulaştırılmasına çalışacaktır." ifadeleri yer aldı.

 

DARBECİLER İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ DÜZELTİYOR

Bolivya'da Jeanine Anez'in yönettiği ve Morales döneminin politikalarında önemli değişikliklere giden geçici hükümet iki hafta önce de ülkenin, ABD ve İsrail vatandaşlarına uyguladığı vizeleri kaldırmıştı. 

Morales, İsrail'in 2009'da Gazze'ye yönelik saldırılarından ötürü bu ülke ile diplomatik ilişkileri koparmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendi ulkesinin cikarlarini menfatleri dogrultusunda palanlari devreye sokuyor ve basarili oluyor adamlari teprik etmek lazim
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuklalar sahnede satilmis varliklar kendisini ulkesini satmislar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!