Alman basını: Osmanlı’nın güç politikalarına karşı diyalog!

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat ve asker gönderme kararı ile ilgili haberler Alman basınında yer almaya devam ediyor. Alman Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinde yer alan bir haberde, 'Erdoğan, Osmanlı'nın güç politikalarını devam ettiriyor' denildi.

Alman basını: Osmanlı’nın güç politikalarına karşı diyalog!
Alman basını: Osmanlı’nın güç politikalarına karşı diyalog!
GİRİŞ 27.12.2019 13:01 GÜNCELLEME 27.12.2019 13:08
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakat ve asker gönderme kararı ile ilgili haberler Alman basınında yer almaya devam ediyor. Alman Neue Osnabrücker Zeitung gazetesinde yer alan bir haberde, "Erdoğan, Osmanlı'nın güç politikalarını devam ettiriyor" denildi.

"Türkiye, Libya'ya asker gönderme kararıyla, bölgede belirleyici aktörlerden biri olmaya talip olduğunu gösterdi" diyen alman Neue Osnabrücker Zeitung, ülkedeki duruma müdahale edecek konumda olmayan Avrupa Birliği'nin uzun vadede Ankara ve diğer devletlerin müdahalesinden gelecek sığınmacı akını yoluyla etkileneceğine dikkat çekilerek şu yorumda bulundu:

"Diktatör Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin üzerinden sekiz yıl geçmişken, Avrupa Birliği buradaki kaosu kontrol altına almak için oldukça dağınık bir durumda ve bununla başa çıkabilecek bir konumda değil. Rusya ve ABD'nin yanı sıra Trablus'taki İslamcı hükümeti devirmek isteyen Mısır ve Suudi Arabistan da bölgedeki duruma müdahale ediyor. Türkiye ise tam da bunun önüne geçmek istiyor. Ankara bu yüzden birliklerini (bölgeye) gönderiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzyıllarca Doğu Akdeniz'de hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu'nun güç politikalarını bu şekilde devam ettirmiş oluyor. Bu oyunda ise -dengeleri etkileyebilecek- çok fazla etken var. Bu, Almanya için de geçerli. Zira, Afrika'dan gelecek sığınmacı akınının büyüklüğü Libya'nın istikrarından da büyük ölçüde etkilenecek."

Süddeutsche Zeitung da giderek AB'den uzaklaşan Türkiye'nin "macera arayışlarının" bölgede kaosa yol açabileceği uyarısında bulunarak, Ocak ayında Ankara'ya gitmeyi planlayan Almanya Başbakanı Merkel'e diyalog çağrısı yaptı:

"Avrupa Birliği'ne sığınmacı akınını kontrol altına almak Türkiye'nin elinde. Ancak mütemadiyen yerlerinden edilenlerin akın ettikleri güney sınırında desteğe ihtiyacı var. Türkiye, bölgesel bir güç gibi hareket ederek Suriye'nin kuzeyindeki Kürtleri sonuçlarını düşünmeksizin yerlerinden ediyor. Ancak diğer yandan da Rusya ve Suriye'deki diktatör Esed, İdlib'de sorumsuzca hareket ettiklerinde bunun sonuçlarından da yine Türkiye etkileniyor. Ankara, AB karşıtı söylemlerinin dozunu giderek artırıyor, ancak ona ihtiyacı da var. Libya'ya doğrudan bir askeri müdahale ile Erdoğan muhtemelen yeni bir maceraya atılmış oldu. Diğerleri de onu izlerse, bölgede halihazırda kaotik olan durum çığrından çıkabilir. Merkel'in bu konuyu (Erdoğan'la) konuşması gerekecek. Başka ne olabilir ki?"

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 26
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bölgesel güç gibi değil, Güçtür Güç hâlâ anlayamadınızmı Türkiye Kürtleri yerinden etmedi böyle yalan yanlış yazarak kimseyi ikna edemezsiniz, yerinden edilen pyd,PKK siz Avrupa'nın çok sevdiği çakalları yakında göreceğiz Avrupa'ya göçmenler gelince nasıl canavar olacaksınız.
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli bitti yerine türkiye cumhuriyeti var. Bu cumhuriyet osmanliyi size mum ile arattircak allahin izni ile.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar müslüman ülkesi karistikca okadar müslümanlar anlayacak savasta oldugu batinin müslümanlari katletigini ve katlettirdini buda müslümanlari acil silahlanmaya ve acimasizca savasmaya hazirlayacak müslümanlarin savasi batiyi bin yilligina geri atacak ve tas devrine dönecek 450 milyon yasli hasta avrupa 2,5 milyar genc müslümana karsi ne kadar savasta dayana bilirki cig gibi büyüyen genc müslümanlari nesli tükenen avrupa
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    yavas yavas alismak zorundasiniz baska careniz yoooook
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristleri koruyan Nazi Almanyası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi