Arap ülkelerine inanılmaz çağrı! Yerli otomobil dünyayı salladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle tanıtılan yerli otomobil, dünyayı salladı. Yerli otomobil Twitter'ın "World Wide" (Dünya çapında) kategorisinde "#Yerlioto" hashtag'i ile saatlerce birinci sırada yer aldı. Dünyaca ünlü haber siteleri gelişmeyi son dakika olarak duyururken, Katarlı gazetecinin Arap ülkelerine çağrısı ise dikkat çekti.

GİRİŞ 27.12.2019 23:48 GÜNCELLEME 28.12.2019 20:10
Bu Habere 361 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla TOGG 2022, Türkiye'nin yerli otomobili tanıtımı yapıldı. Televizyonların son dakika olarak aktardığı tanıtımda, biri SUV diğeri SEDAN olmak üzere iki otomobil modeli gösterildi.

 

YERLİ OTOMOBİL DÜNYADA "TREND TOPİC (TT)" OLDU

 

Herkesin büyük bir heyecanla beklediği yerli otomobil, sosyal medya mecralarını da salladı.

Twitter'ın "World Wide" (Dünya çapında) kategorisinde "#Yerlioto" hashtag'i ile saatlerce birinci sırada yer aldı.

ALMANLAR "YERLİ OTOMOBİL" SKANDALI

Almanya'nın önemli haber sitelerinden Deutsche Welle'nın Türkçe servisi, uzmanların görüşüne yer verdiği bir haberinde, Türkiye'nin yerli otomobilinin dünya pazarlarında dikkat çekecek bir marka olmayacağını iddia etti.

FOCUS: POTANSİYELİ MUAZZAM

Focus dergisi yerli otomobil için yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: Üstesinden gelinmesi gereken birçok engel var, ancak yatırımın muazzam bir potansiyeli var.

KATARLI GAZETECİ: ARAP DÜNYASI TÜRKİYE'YE SALDIRMAK YERİNE ONUNLA İTTİFAK KURMALI VE DENEYİMLERİNDEN FAYDALANMALI

Katar'ın ünlü medya yöneticilerinden ve yazarlarından Jaber el Harmi, sosyal medya hesabı Twitter'dan yayınladığı mesajda, Türkiye'nin hali hazırda kendi deniz, hava ve kara askeri araçlarını ürettiğini, yerli otomobilinin de üretimine başlanacağını söyledi ve Arap ülkelerine bir çağrıda bulundu: "Arap dünyası Türkiye'ye saldırmak yerine onunla ittifak kurmalı ve deneyimlerinden faydalanmalı."

MANŞETLERİ SÜSLEDİ

İngilizlerin ünlü gazetesi Daily Mail, Alman Blick, Manager Magazin ve teknoloji dünyasındaki haberleriyle dünya çapında yayın yapan Business Insider da yerli otomobil haberini manşetlerine taşıdı.

İngiliz Daily Mail'in attığı başlık ise dikkat çekti: "Türkiye elektrikli otomobilini tanıttı: Cumhurbaşkanı Erdoğan Tesla'ya rakip olmasını umduğu 300 mil menzilli yeni otomobili tanıttı"

İngiliz haber ajansı Reuters "Türkiye 3,7 milyar dolarlık ilk yerli otomobil projesini tanıttı" başlığıyla yerli otomobil haberini dünyayla paylaştı. Haberde yerli üretime vurgu yapılırken, aracın bazı özelliklerine yer verildi.

Al Jazeera, "Türkiye ilk yerli otomobilini tanıttı" başlığıyla duyurduğu haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına değindi.

Washington Post gazetesi ise "Türk lider ilk yerli otomobilin prototipini tanıttı" manşetini kullandı.

Yerli otomobil Fransız ve Yunan basınında da geniş yer buldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 361
  • kiskanç alman 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman zıplamasında kim zıplasın çünkü bizim yerli otolarımız en başta almanın otomotivlerine en büyük darbeyi vuracak nasıl istanbul hava limanı frankfurt hava limanına darbe vurduğu için zıpladılar şimdide bizim yerliler almanın otomotivine darbe vuracak
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu araba yerli olacaksa öncelikle orta kesimin ulaşabilmesi için kolaylıklar sunulması lazım. Ödeme kolaylığı düşük fiyat vb. Sonra şu saçma sapan bir hal almış ikinci el piyasasının devletin kontrolünde olması laızm. İnşallah kazasız belasız bize de binmek nasip olur.
    Cevapla
  • feb 4 yıl önce Şikayet Et
    işte turkün farkı
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Resmen mest oldum meğer biz ne kadar büyük bir milletmişiz Allahın izni ile ilk alacaklardan biri benim şuan sabırsızlanıyorum ve emin olun o kadar para verdimiz sözüm ona lüks dediğimiz araçlara taş çıkartır onlar şimdi afallıyor ve korku sarmış hepsini içten içe şu Türkiye de çok oldu artık diyorlar ama bu daha başlangıç bizi izlemeye devam edin
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunun izahı çok kolay. Dünyayı tekeline alıp çok ülkeye takoz koyup ve sınırsızca sömüren güclerin imparatorlukları sarsılıyor. Yani Türkiye bunların tekerine çomak sokuyor. Bunu yapabilen tek millet de yine çılgın Türkler olsa gerek.
    Cevapla
  • Sami 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakan abi zekatının 3'te ikisine talibim.
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakan abi zekatından bana da ver.
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ürettiğimiz aracınızın şıklığı ve güzelliği göz dolduruyor bir dünya markası olacağından hiç şüphem yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı