Ülke ayağa kalktı! Hindistan'dan Müslümanlara saldırı: Çok sayıda ölü var

Hindistan'da gayrimüslim göçmenlere vatandaşlık verilmesini kolaylaştıran yasada Müslümanların kapsam dışı bırakılması sebebiyle yapılan eylemler devam ediyor. Müslümanlara karşı zulmün arrttığı ülkede şu ana kadar 25 kişi hayatını kaybetti. 5 bin 558 kişinin gözaltına alındığı aktarılırken, bunlardan bin 113'ünün tutuklandığı belirtildi.

GİRİŞ 28.12.2019 07:42 GÜNCELLEME 28.12.2019 20:04
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

31 Aralık 2014'ten önce ülkeye giren gayrimüslim göçmenlere vatandaşlık verilmesine imkan tanıyan ancak aynı durumdaki Müslümanları bu kapsamın dışında tutan yasa, ülkenin çeşitli eyaletlerinde 9 Aralık'tan bu yana protesto ediliyor.

 

MÜSLÜMANLARA AYNI HAKLAR VERİLMEDİ

 

Yürürlüğe giren kanun kapsamında, özellikle Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'da dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ile Hristiyanlar kimliklerini ve Hindistan'da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek, aynı pozisyondaki Müslümanlar ise kapsam dışında tutulacak.

HİNDİSTAN DÜNYADA EN ÇOK MÜSLÜMAN BULUNAN İKİNCİ ÜLKE

Yasa, dünyada en çok Müslüman nüfusa sahip ikinci ülke Hindistan'da 200 milyon Müslüman'ı ikinci sınıf vatandaş haline getirmek ve birçoğunu vatansız bırakmak için atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.

EYLEMLER İÇİN FAZLADAN ÖNLEMLER ALINDI

Hindistan’da Müslümanları dışlayan, tartışmalı vatandaşlık yasasının protesto edildiği eylemlere karşı yetkililer birçok kentte güvenliği artırdı ve internete erişimi kesti.

Eylemlerim en yoğun hissedildiği Uttar Pradeş eyaletinin 21 bölgesinde internet hizmetlerine erişim askıya alındı ve eyaletin çeşitli bölgelerine ek güvenlik güçleri konuşlandırıldı. Yetkililer, drone ile havadan gözetleme yapılacağını bildirdi.

Eyaletin başkenti Laknov'da mobil internet hizmetlerine ek olarak mesajlaşma servisleri de askıya alındı.

25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hint basınındaki haberlere göre, Uttar Pradeş'teki gösteriler sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 19, ülke genelinde ise 25'e yükseldi.

5 BİN 558 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 1113 KİŞİ TUTUKLANDI

Protesto gösterilerinde eyalet genelinde tutuklananların sayısı 1113'e, gözaltına alınanların sayısı 5 bin 558'e yükseldi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 32
  • Seref 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu böcek yiyen çinliler budist myanmar ineğe tapan hindular Müslümanlara bu zulmü suudi bae ve onların dümen suyunda gidenlerin yüzünden onlara karşı birlikte hareket edilse böyle mi olur?
    Cevapla
  • Gelsinler 4 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm gören müslümanlari zulumden kurtarmak sevaptir. Gelsinler ülkemize, basimizin üstünde yerleri var. Mükafatinizbu tarafta olmasa bile öteki tarafta cennettir, Muhammed SAV in yanidir
    Cevapla
  • KEŞKE 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir Suriyelilere tahammül edilemeyen ülkemde ...hintlilere yer olur mu ...zor ...Allah bizi ıslah etsin
    Cevapla
  • uyan 4 yıl önce Şikayet Et
    kahhar ismi ile mevlam kahreylesin zalimleri Amiin inşAllah
    Cevapla
  • Doğu-Batı 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdulhamit Han ne demişti. Dünyanın neresinde bir problem ve zulüm varsa bilin ki perde arkasında mutlaka İngilizler vardır. Başka suçlu aramaya kesinlikle gerek yok.
    Cevapla
  • Sevgi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ve bizde Hint filimleri izlemeye devam ediyoruz yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!