Ermenistan Rus savaş uçaklarından ilkini aldı!

Ermenistan, bu yılın başlarında Rusya'dan sipariş ettiği Su-30SM savaş jetlerinden ilkini aldı.

Ermenistan Rus savaş uçaklarından ilkini aldı!
Ermenistan Rus savaş uçaklarından ilkini aldı!
GİRİŞ 28.12.2019 13:18 GÜNCELLEME 28.12.2019 13:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya, Ermenistan’ın geçtiğimiz şubat ayında verdiği 4 adetlik Sukhoi imalatı Su-30SM uçaklarının ilkini teslim aldı. Son uçağın, Şubat 2020’de Ermenistan’a teslim edileceği bildirildi.

 

 

Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan Facebook hesabında, uçan iki Sukhoi jeti gösteren bir videoyla birlikte "Bu yılki en önemli kazanımımız." ifadesini kullandı.

Çok rollü olarak tasarlanan Su-30SM’ler, halen Cezayir, Hindistan, Endonezya, Malezya gibi ülkeler tarafından kullanılan Su-30MK’lerin bir üst modeli. İmalatı IRKUT şirketi tarafından yapılan uçaklar, gökyüzü ile 2012’de tanıştı.

 

 

Ayrıca, Ermeni Silahlı Kuvvetleri 2022-2023 yıllarında cephaneliğini modern silahlarla, özellikle de uzun menzilli silah sistemleriyle doldurmayı planlıyor.

YORUMLAR 7
  • dost 4 yıl önce Şikayet Et
    batı ülkeleri ve abd türkiye s400 aldığı zaman kiyameti koparan bunun için yaptıtırım uygulayan abd ermeni tasarısınıkabul eden amerika rusyadan alının uçaklara neden ses çıkarmaz bize olsa hemen ambargo uygulardı.
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkanda rusya olmasaydı çoktan gereğini yapıp karabağı sahibine teslim etmiştik ama ancak onun bunun gölgesinde hırlarsınız sizi su-30 değil su-57 ler bile kurtaramaz pis ülke
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    SU-30’lar tehlikeli uçaklar bizim elimizde ki F-16’lar bunlara yetmez o yüzden Suriye meselesinde Rusya ile karşı karşıya kaldığımız yıllarda ve hava sahamızın Rus uçakları tarafından sürekli ihlal edildiği zamanlarda Suriye’de Rus SU-30/35 serisi uçaklarına karşı F-16’lar yeterli olmadığı için ABD’den F-15’leri talep etmiştik Azerbaycan’ın da Mig-29’ları çok eskidi. Bize niye silahlanıyorsunuz diyenler bunları gördüklerine ne düşünüyorlar acaba ? Doğuda Ermenistan silahlansın Batı’da Yunanistan silahlansın. Daha bugün açıklandı Yunanistan’da F-16’ları ve Mirage uçaklarını modernize etmek istiyormuş.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğluna duyurulur neden silahlanıyoruz diyordu
    Cevapla
  • Admin 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada ucuz otomobil satilmiyor cinliler bile araclarinin en dusuk fiyati 16.000 avro fiyati yuksek tutulmali digerleri gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?