Somali'de ölen ve yaralanan vatandaşlar Türkiye'ye sevk ediliyor

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bir güvenlik noktasında bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırında yaralanan 16 kişi ile 2 Türk vatandaşının cenazesi uçakla Türkiye’ye sevk ediliyor.

Somali'de ölen ve yaralanan vatandaşlar Türkiye'ye sevk ediliyor
Somali'de ölen ve yaralanan vatandaşlar Türkiye'ye sevk ediliyor
GİRİŞ 29.12.2019 14:24 GÜNCELLEME 29.12.2019 14:32

Somali’nin başkenti Mogadişu’da dün güvenlik noktasında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 90 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Sağlık Bakanlığı yaralıların tedavisine destek vermek amacıyla harekete geçti.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve cerrahi personelden oluşan 20 kişilik bir ekip, bugün Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M tipi askeri nakliye uçağı ile saat 07.00’da Mogadişu’ya geldi. İçerisinde sağlık malzemesi ve sağlık personeli taşıyan uçak Mogadişu'da büyükelçilik personeli ve Somalili yetkililer tarafından karşılandı. Sağlık ekibi ve yetkililer Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.

 

 

Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi’nden 12, çevre hastanelerden 4 olmak üzere yaralı 16 Somali vatandaşı askeri nakliye uçağı ile Türkiye’ye sevk ediliyor. Terör saldırısında hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşının da cenazesi defnedilmek için Türkiye’ye getiriliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!