Kasım Süleymani'nin öldürülmesi emrini veren Trump'tan peş peşe açıklamalar

Son Dakika Haberi: Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta öldürülmesinin ardından ilk kez konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "İran hiç savaş kazanmadı fakat hiçbir müzakereyi de kaybetmedi!" dedi. Trump kısa süre sonra yeni bir mesaj daha yayımladı.

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi emrini veren Trump'tan peş peşe açıklamalar
Kasım Süleymani'nin öldürülmesi emrini veren Trump'tan peş peşe açıklamalar
GİRİŞ 03.01.2020 17:10 GÜNCELLEME 03.01.2020 23:41
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü.

 

Sosyal medya hesabı Twitter'dan son dakika açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "İran hiç savaş kazanmadı fakat hiçbir müzakereyi de kaybetmedi!" dedi.

YENİ AÇIKLAMA

Trump daha sonra bir dizi tweet daha attı:

"General Kasım Süleymani geniş bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır şekilde yaraladı ve daha pek çoğunu öldürmek için komplo yapıyordu... ama yakalandı! Milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı sorumluydu. Buna son dönemde İran'ın kendi içinde öldürülen çok sayıda PROTESTOCU da dahil. İran bunu hiçbir zaman doğru düzgün itiraf edemeyecektir ama Süleymani kendi ülkesinde hem nefret ediliyor hem de korkuluyordu. Liderlerinin dünyayı inandırmaya çalıştığı gibi üzgün değiller. Onun işi yıllar önce bitirilmeliydi."

ABD Başkanı, Süleymani'nin öldürülmesi sonrası yaptığı yeni açıklamada, "İran bölgedeki istikrarsızlığın nedeni ancak amacımız rejimi değiştirmek değil. Savaş başlatmak için değil, durdurmak için bu adımı attık" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 69
  • Toigjjd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana öyle geliyor ki süleymaniyi satan iran ın kendisi bence iran kendisi bile bile onu amerikaya öldürtü..çünkü bu adam amerika ile müzaketeye karşiydi...iran in yetkilileri de bu komtandan korkuyorlardi ve. Bu adamı sattilar şimdi de göreceksiniz ki iran ile anerika masaya oturacaktir..
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Canınız CEHENNEME abd
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler. Süleymani denilen katil ölürken o kadar masum insan gözünün önüne gelmiştir. öbür tarafta ölüm yok ki kurtulasın....
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bırakalım mezhepçiligi zaman birlik olma vakti müslümanlar birlik olmadığı müddetçe emperyal güçlere yem olmaya devam edecektir. Zulme alkış tutanları esefle kınıyorum. Allah'tan başımızda reis var da ferasetiyle büyük oyunları bozuyor.
    Cevapla
  • Saruhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sari domuz avina da biri ciksa da bir domuz eksilse .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu