Son dakika: Süleymani'nin öldürülmesinden sonra ABD'den yeni DMO kararı

Son dakika... ABD, İran Devrim Muhafızları Ordusu uzantısı Asaib Ehlil Hak örgütünü "yabancı terör örgütleri" listesine aldığını açıkladı.

GİRİŞ 03.01.2020 22:39 GÜNCELLEME 04.01.2020 00:17
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'a yakın Haşdi Şabi çatısı altındaki Asaib Ehlil Hak (AAH) örgütünü "Yabancı Terör Örgütleri" listesine aldıklarını açıkladı.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, örgüt liderleri Kays ve Lait Hazali kardeşlerin de "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" (SDGT) listesine eklendiği belirtildi.

Kararın, Asaib Ehlil Hak örgütünün terör saldırıları düzenlemesine yönelik tedbir amacı taşıdığı belirtilen açıklamada, örgüte ve örgütle finansal ve fiziki iş birliği yapan tüm kurum ile bireylere de yaptırım uygulanacağı vurgulandı. 

 

 

Öte yandan açıklamada, Asaib Ehlil Hak örgütünün kurulduğu 2006'dan bu yana Amerikan üslerine roket saldırıları, Kerbela bölgesindeki 5 Amerikan askerinin öldürülmesi ve İngiliz helikopterinin düşürülmesi gibi olaylarında içinde olduğu ABD ile Koalisyon güçlerine karşı yapılan 6 bin saldırıyı üstlendiği ifade edildi.

"BU GRUP, ŞİDDET VE TERÖR KULLANIYOR"

Bununla beraber söz konusu grubun, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü tarafından eğitildiği ve finanse edildiği belirtilen açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun konuya ilişkin açıklamasına da yer verildi. 

 Pompeo, söz konusu örgüt ve liderlerinin İran'ın vekili olarak hareket ettiğini belirterek, "Tahran'daki ustaları adına hareket eden bu grup, İran rejiminin Irak'ın egemenliğini zayıflatma çabalarını ilerletmek için şiddet ve terör kullanıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 44
  • kerrar 4 yıl önce Şikayet Et
    kendi zararina dokunan herkes terorist . harami basi kendine bakmadan baskasina harami diyor
    Cevapla
  • yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk.terör örgütü yan kuruluşunu terörist saymayan abd.
    Cevapla
  • hakan acar 4 yıl önce Şikayet Et
    tek bir terörist vardır o da abd dir, yavrusu israil dir, sağılan inekleride körfez arap ülkeleridir. domino etkisi kimi vuracak ? la galibe illallah
    Cevapla
  • Poyraz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu siyonistler kimi isterse onlar terörist oluyor, Ypg'yi terör örgütünden saymıyorlar. Gerçeği bizim TBMM de bununan 2-3 partide aynı fikirde.
    Cevapla
  • terrörist abd 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyada tek ve gerçek terörist abd ve abd nin yavrusu israildir. terrörist görmek isteyen abd aynaya ve geçmiş kanlı tarihine baksın
    Cevapla
  • kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsu Enperyalizim Kahrolsun Siyonizim!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı