İran'dan sert çıkışı! Açık açık söyledi: Savaş başladı...

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mecit Takht Ravançi, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık, "çok sert bir şekilde intikam alacaklarını" söyledi. Ravançi, ''Amerika, İran’a karşı sadece ekonomik savaş değil, İran ordusunun en üst düzeydeki bir generaline suikast düzenleyerek zaten savaşı başlattı” ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.01.2020 08:11 GÜNCELLEME 05.01.2020 23:14
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Amerikan NBC Ulusal Televizyonuna konuşan Ravançi, Süleymani'nin Irak hükümetinin daveti üzerine Bağdat’ta bulunduğunu belirterek, öldürülmesinin uluslararası hukuka aykırı bir eylem olduğunu vurguladı.

 

 

'KESİNLİKLE BİR MİSİLLEME YAPILACAK'

Ravançi, “Bu, ABD tarafından yapılan bir saldırganlıktır, silahlı kuvvetlerimizin kıymetli bir generaline ne olduğuna kayıtsız kalamayız. Nerede, ne zaman, nasıl, bilmiyorum ama intikamımız çok sert olacak. Kesinlikle bir misilleme yapılacak.” ifadelerini kullandı. 

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mecit Takht Ravançi

 

 

'AMERİKA ZATEN SAVAŞI BAŞLATTI'

Aynı gün CNN televizyonuna da mülakat veren Ravançi, "ABD ile İran arasında savaşa mı gidildiği" sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Amerika, İran’a karşı sadece ekonomik savaş değil, bunun ötesinde, ülkesinde ve bölgede sevilen, İran ordusunun en üst düzeydeki bir generaline suikast düzenleyerek zaten savaşı başlattı. Bu olaya gözümüzü kapatamayız. İran, kendi seçimine göre hareket edecektir.”

Ravançi, ABD’nin uluslararası hukuka aykırı haraket ettiğini tekrarlayarak, “ABD yönetimi tarafından yürütülen bu eylemin sonuçları olacak. Gelecekte olacakların tam sorumluluğunu taşımalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN ABD'YE: TABUTLARI HAZIRLAYIN

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney, kınama mesajında sert bir intikamın alınacağını vurgulayarak, “Süleymani’nin şehadeti bizim için acı vericidir ancak bu yoldaki zaferimiz katilleri için daha da acı olacaktır” ifadelerini kullandı. İran Devrim Muhafızları yayımladığı bildiride, Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Süleymani’nin hayatını kaybettiğini doğrularken, İran Milli Güvenlik Konseyi olağanüstü toplantı kararı aldı.

Olağanüstü toplanan Konsey’e yıllar sonra ilk kez Ali Hamaney’in başkanlık ettiği belirtildi. İran Devrim Muhafızları, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinden sonra ABD’yi tehdit ederek, “ABD ya askerlerini toplasın ya da tabut siparişi versin” dedi. Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif ise, Devrim Muhafızları ile bölgedeki müttefiklerinin bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçeceğini ve ABD ile İsrail'in sevincinin ''mateme dönüşeceğini'' söyledi. 

NE OLMUŞTU?

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve Hasdi Sabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. 

Kasım Süleymani

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de ülkede 3 gün ulusal yas ilan ederek, "ABD güçlerine sert karşılık verileceğini" duyurmuştu.

YORUMLAR 68
  • Islam 4 yıl önce Şikayet Et
    Dilerim her zaman ıslam kazanır allahtan
    Cevapla
  • Amerika kaybeden 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın kazanacağı gün kadar açık
    Cevapla
  • Miraç 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran kalan onurunu korumak istiyorsan vur. Netenyahuyu iyi fikir olur misilleme için.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    irana laf atanlar dikkat edin orada Turkler yasar 50 milyon , baldiri ciplak araplara 1000 defa tercihimizdir yasadiginiz ulkenin ismi Turkiye`dir , Sunnistan degil .Birakin bu mezhepciligi kandaslarimiza laf etttirmeyin Turk asillilar !
    Cevapla
  • Yalan Dunya 4 yıl önce Şikayet Et
    Yillardir ayni bi kere olsun karsilik veremediniz Konusmayi birakinda icraat yapin icraat gucunuz masumlara yetiyordu haydi gorelim gucunuzu varsa eger...Bos laf bos lakirti iki gun sonra bi gundem duser unutulur gider hep boyle degilmi zaten...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak