İran tüm füze üslerini yüksek alarma geçirdi! ABD Patriot'ları konuşlandırıyor

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra bölgede gerilim gitgide tırmanıyor. İran'ın tüm balistik füze üslerini yüksek alarma geçirdiği, ABD'nin ise Orta Doğu'ya Patriot PAC-3 füze sistemlerini konuşlandırdığı bildiriliyor.

İran tüm füze üslerini yüksek alarma geçirdi! ABD Patriot'ları konuşlandırıyor
İran tüm füze üslerini yüksek alarma geçirdi! ABD Patriot'ları konuşlandırıyor
GİRİŞ 04.01.2020 12:38 GÜNCELLEME 04.01.2020 12:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri'nin (USAF), Ürdün'deki askeri üslerine İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun (IRGC) balistik ve seyir füze saldırıları tehlikesine karşın Patriot havadan havaya füze sistemleri gönderdiği bildirildi.

 

 

"ABD ASKERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN TÜM ÜLKELERE FÜZE FIRLATABİLİRİZ"

IRGC Havacılık Gücü'nün ise, tüm balistik füze üslerini yüksek alarma geçirdiği bildirildi. IRGC'nin İran İslam Rejimi'ne bağlı haber medyası ise, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan'da ABD Hava Kuvvetleri uçaklarına ev sahipliği yapan çeşitli hava üslerinde füze fırlatmaya hazır olduklarını iddia etti.

 

 

ABD'DEN 3 GEMİ İLE ÜRDÜN'E FÜZE TAKVİYESİ

Orta Doğu'da uzman bir konumda bulunun araştırmacı gazeteci Babak Taghvaee, ABD'nin Ürdün'e üç gemi ile Patriot PAC3 havadan havaya füze sistemleri de dahil olmak üzere ağır ekipman ve silahlar gönderdiğini iddia etti.

PATRİOT PAC3'ÜN ÖZELLİKLERİ

Amerikan Ordusu, kısa ve orta menzilli hedefler için teknik kabiliyetleri yeterli görülmeyen Patriot füzelerinin ilk versiyonlarına yönelik 1990'lı yılların ortasında MIM-104F PAC3 adı verilen yeni bir modernizasyon programı başlattı. Böylece ortaya çıkan PAC3, seleflerine göre daha gelişmiş aerodinamik yapısı ve daha hafif olan ağırlığı ile başlı başına yeni bir füze olarak savunma sektöründe yerini aldı.

Dörtlü fırlatma rampalarından ateşlenen PAC2'lere nazaran PAC3'ler, komuta merkezinden 30 kilometre uzağa mevzilendirilebilen 16'lı rampalara konuşlandırılıyor. Hedefini esas olarak çarparak imha etmesi amacıyla harp başlıksız tasarlanmasına rağmen PAC3, her biri 225 gram ağırlığında 24 tungsten parçacık saçarak manevra yapan hedefine karşı ölümcül bir duvar örüyor. Aktif radar ile donatılan füze, hedefe doğru seyri sırasında yerden komuta edilebiliyor.

Oldukça etkili bir sistem olan PAC3'ün en önemli dezavantajlarından biri, diğer Patriot versiyonlarında da görülen dikey fırlatma kabiliyetinin olmaması. Bu sistem, günümüzde ABD, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Japonya, Kuveyt ve Tayvan tarafından kullanılıyor.

YORUMLAR 6
  • Alkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış bastım ya şikayet kısmına kusura bakmayın. Inş Allah bütün insanlığa barış içinde özellikle de çocuklarımıza güzel bir dünya nasip etsin
    Cevapla
  • xyz 4 yıl önce Şikayet Et
    hicte birsey yapamayacaksınız kuru gürültü tarihiniz boyunca yalandan fitneden başka bir şey yaptığınız görüldüğü olmamış ikiyüzlü sapkınlar
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    fırlatacaksan fırlat abd senin ülkeni kuşatmadan.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    yani iran şunumu demek istiyor incirlik ve küreceğide vurabiliriz ayağınızı denk alınmı demek istiyor yoksa benmi öyle değerlendirme yaptım.
    Cevapla
  • tek1senvarsin 4 yıl önce Şikayet Et
    iranla americanin savasmasi turkiye icin faydasi olurmu bilmemde iranda pek dostumuz sayilmaz birakin birbirlerini vursunlar saaten yillarca havlasip duruyorlar sonunu getirsinler iran irak kadar basit degil iki tarafinda agir darbeler yemesi bizim isimize yarar o sebebten sesizce kenardan bakmak gerek...
    Cevapla
  • Emrah 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak dağıldı Suriye dağıldı İran sonra Türkiye anlamiyomusunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı