İran'dan yeni açıklama: Savaşı bitirecek tek şey...

Süleymani'nin öldürülmesinni ardından peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. İran dini lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı Hüseyin Dehgnan, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "İran'ın ABD'ye yanıtı askeri olacak" dedi. Hüseyin Dehgnan ayrıca, savaş sürecini bitirecek tek şeyin ABD'nin yaptığına denk bir yanıt alması olduğunu söyledi.

İran'dan yeni açıklama: Savaşı bitirecek tek şey...
İran'dan yeni açıklama: Savaşı bitirecek tek şey...
GİRİŞ 05.01.2020 19:46 GÜNCELLEME 05.01.2020 19:47
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı Hüseyin Dehghan, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden dolayı İran'ın ABD'ye yönelik olası misillemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD KANALINA KONUŞTU

CNN International'a konuşan Dehghan, İran'ın en etkili komutanlarından birinin ABD tarafından öldürülmesinin yanıtının yine askerî alanda karşılık bulacağını ve 'askerî alanların hedef alınacağını' söyledi.

"MADEM SAVAŞI BAŞLATTILAR, BU HAMLELERİNİN SONUÇLARINI DA KABUL ETMELİLER"

Ali Hamaney'e en yakın isimler arasında bulunan ve bir dönem Savunma Bakanlığı görevini de yürütmüş olan Hüseyin Dehghan, "Lider kadromuz, hiçbir zaman savaş peşinde olmadığımızı ve bundan sonra da olmayacağımızı resmî olarak duyurdu." dedi.

 

Savaşı başlatan tarafın ABD olduğunu kaydeden Dehghan, şöyle konuştu: "Madem savaş başlattılar, bu hamlelerinin sonuçlarını da kabul etmeliler. Bu savaş sürecinin sona ermesini sağlayacak tek şey, ABD'nin yaptığına denk bir yanıt almasıdır. Ondan sonra da yeni bir döngü başlatmamalılardır."

"NE BİR POLİTİKACIDIR NE DE AKIL SAĞLIĞI YERİNDEDİR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın "52 İran hedefinin belirlendiğine ve vurulmaya hazır olduğuna" ilişkin Twitter paylaşımına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Hüseyin Dehghan, şunları kaydetti: "Trump, uluslararası hukuk namına hiçbir şey bilmiyor. BM kararlarını da tanımıyor. Aslında kendisi tam bir gangster ve kumarbaz. Trump ne bir politikacıdır ne de (onun) akıl sağlığı yerindedir."

"TRUMP'IN YARGILANMASI GEREKİR'

ABD Başkanı Trump'ın "İran'ın kültür mirasına da saldırırız." sözü hatırlatılan Dehghan, bununla ilgili olarak ise, Birleşmiş Milletler'in 2347 sayılı "kültürel mirasın korunması" kararını hatırlatarak, "Bunlar eğer akıl, mantık ve tutarlılıkla alınmış kararlarsa, kendisinin bir savaş suçlusu olduğunu kabul etmesi ve yargılanması gerekir." diye konuştu.

"ABD'NİN BÜTÜN MEVZİLERİ MENZİLİMİZ İÇERİSİNDE YER ALIYOR"

Trump'ın Twitter paylaşımlarındaki tehditlerini hayata geçirmesi ihtimaline ilişkin bir soruyu yanıtlayan Hüseyin Dehghan, "Hiçbir ABD askerî personeli, hiçbir ABD siyasî merkezi, hiçbir ABD üssü ve hiçbir ABD gemisi güvende olmayacaktır. Bunların hepsi menzilimiz içerisinde yer alıyor." sözlerini kullandı.

Süleymani'nin ölümü ABD ve İran'ın doğrudan çatışması ihtimalini yükseltti

İRAN'DAN TEHDİT DOLU MESAJ GELMİŞTİ

İran devlet televizyonuna konuşan Selami, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'BU SÖZLER KAYDEDİLMELİDİR'

ABD'nin saldırıyla büyük bir stratejik hata yaptığını ifade eden Selami, "Kasım Süleymani'ye suikast, ABD'nin bölgedeki varlığının sona ermesinin başlangıç noktasıdır. Bu sözler kaydedilmelidir çünkü ileride bunun gerçekleştiğini görecekler. İntikamımız geniş bir coğrafyada, zaman içinde ve belirleyici etkilerle olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Twitter hesabından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise "ABD'nin Batı Asya'daki zararlı varlığının sona erme süreci başladı." ifadelerini kullandı.

Arap basınında yer alan haberlere göre, ABD’li askerler Ortadoğu’ya sevk edilmeye başladı. USS Bataan amfibi hücum gemisi ve gemide bulunan yüzlerce denizci şu anda Orta Doğu’ya doğru ilerliyor.

Ortadoğu'ya hareket eden ABD askerleriOrtadoğu'ya hareket eden ABD askerleri

YORUMLAR 85
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Onca ugraştım zorladım çabaladım ama katil süleymani nin gebertilmesi konusunda en ufak bir üzüntü duyumadım
    Cevapla
  • K.lideri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sinsiler Amerika saldıracağız bahanesiyle Adana'da İncirlik üssüne bir saldırı girişimi yaparlarsa hiç şaşırmayın. Her zaman tedbirli olmamız gerekir.
    Cevapla
  • Endr 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump abi sevmediğin bir generali gönder iraga ver İran'a koordinatları sende memnun ol İran'da.
    Cevapla
  • insanlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Moskova'da, İran generalinin ortadan kaldırılması memnuniyetle karşılandı
    Cevapla
  • Birol 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika hesapsız işyapmaz akıl hocaları ilgilizler var ıranın misilleme yapacağını sanmıyorum sınırında 9 dan fazla büyük üstleri var cok karışık bir iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!