Yeni açıklama: ABD girişimde bulunursa İsrail'i vururuz

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızayi, General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine cevap olarak, Tahran yönetiminin askeri cevabının ardından, ABD'nin herhangi bir girişimde bulunması durumunda İran'ın İsrail'i hedef alacağını söyledi.

Yeni açıklama: ABD girişimde bulunursa İsrail'i vururuz
Yeni açıklama: ABD girişimde bulunursa İsrail'i vururuz
GİRİŞ 06.01.2020 04:30 GÜNCELLEME 06.01.2020 04:30
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Entekhab haber sitesine göre, Tahran'daki Musalla Camisi'nde Kasım Süleymani'yi anma programında konuşan eski Devrim Muhafızları Komutanı Rızayi, "Trump ve askerlerinden intikam alacağız, bunda şüphe yok. Eğer Trump, buna karşılık söylediği gibi bir saldırıda bulunursa, bu durumda emin olun Hayfa ve İsrail'in önemli merkezlerini yerle bir ederiz." dedi.

 


 ABD Başkanı Donald Trump'ın Süleymani'yi öldürme emrini vererek uluslararası hukuku çiğnediğini vurgulayan Rızayi, "Irak Meclisi, ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasına karar verdi. Biz, ABD'nin bölgeden tamamen çıkartılması konusunda mücadele vereceğiz ve Kasım Süleymani'nin yolunu sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

 


ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklı ile 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, ABD'den intikam alınacağını söylemişti.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İran, Amerikalılara veya Amerikan unsurlarına saldırırsa biz, (yıllar önce İran tarafından rehin alınan 52 Amerikalıyı temsilen) 52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. Bazıları üst düzey, İran ve İran kültürü açısından çok önemli. Bu hedefler ve İran'ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 96
  • Bozoklu Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    @ahmet duman Bak Aaaamet efendi sallamışının sallamışın da desteğin zayıf....!!!! Hani her nokta falan filan diyon ya sana Mısırlı spikeri dinlemeni tavsiye ediyorum. Erdoğan'ın İsrail'e olan sert tepkisi sebebiyle karınları guruldayıp '' Ya ahi velakin Turkiyye'nin israil ile diplomatik bağlantısı var... '' diye yellenip duran araplara şöyle diyordu KEŞKE SİZ DE ERDOĞAN KADAR OLABİLSEYDİNİZ DE SİZİN DE İSRAİL İLE DİPLOMATİK BAĞINIZ OLSAYDI...!!
    Cevapla
  • TR2023 4 yıl önce Şikayet Et
    Tel avivi hedef almak lazim.. israil hava kuvvetleri, savunma bakanligi ve mossadin ana binasi tel aviv de bulunuyor..
    Cevapla
  • Silke 4 yıl önce Şikayet Et
    Netanyahu yu bu Adamdan daha iyi Taniriz cünkü Adam Ben yahudiyim sizlere düsmanim diyor. Iran ise müslümaniz diyor müslümanlari öldürüyor. Bu aciklamaya bakin yillardir filistin halkini öldürüyorlar Niye simdiye kadar yerle bir etmediniz. Bunlar seytanin hizmetcileri müslümanlari kolay öldürürler Ama gayri Müslüm olanlara karsi degiller.
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    At binen silah kuşananın haydi meydana bir tarafta kac70 milyonluk iran bir tarafta 6 7 milyonluk israyil israyilin köpeği amarika 300milyon israyilin kölesi uşağı yardımcıları ab yalakaları israyilin arap liderler sūnni duşmanı iran meydana bizde izliyoruz
    Cevapla
  • Önder 4 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman israli karşılarına aldılar ki hep bölgeye hükmetmek için diğer mezheplerle çatıştılar,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek