ABD Başkanı Trump'tan korkutan İran açıklaması!

ABD Başkanı Trump, İran ile yaşanan kriz sonrası tehdit dozajını iyice arttırarak sosyal medya hesabı Twitter üzerinden çok sert bir açıklama yayımladı. Trump yaptğı açıklamada, “Eğer İran herhangi bir ABD varılığını hedef alırsa, hızlı, geri adım atmadan ve belki de orantısız bir şekilde geri cevap vereceğiz.” ifadelerini kullandı. Almanya, İngiltere ve Fransa'dan da İran'a uyarı mesajı geldi.

GİRİŞ 06.01.2020 03:24 GÜNCELLEME 13.01.2020 10:02
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Dünya gündemine bomba gibi düşen suikastin ardından peş peşe tehdit mesajları gelmeye devam ediyor. Irak'ta  ve dünyanın çeşitli bölgelerinde ABD'ye peş peşe saldırılar sürerken, ABD Başkanı Trump'tan gerilimi daha da yükseltecek mesaj geldi. 

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın bölgedeki Amerikan personeline veya hedeflerine saldırması durumunda hızlı ve "orantısız" şekilde karşılık verebileceklerini belirtti.

Trump, ABD ile İran arasındaki gerilim artarken Twitter hesabından yeni bir açıklama yaptı. 

TRUMP'TAN ORANTISIZ GÜÇ ÇIKIŞI!

ABD'nin İran'a yönelik adımlarıyla ilgili kendi yönetiminin açıklamalarının Kongre'ye yapılmış bildirimler olduğunu belirten Trump, "İran'ın herhangi bir ABD personeline veya hedefine saldırması halinde ABD hızlı ve bütünüyle karşılık verecektir, hatta belki orantısız bir ölçüde karşılık verecektir." ifadesini kullandı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan yayımladığı son dakika İran mesajı.

Trump, Kongre'ye herhangi bir yasal bildirim yapmak zorunda olmadığını ancak yine de bu bildirimi yaptığını kaydetti.

TRUMP'TAN ABD ASKERLERİNİN IRAK'TAN ÇIKARILMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI: ÇOK BÜYÜK BİR YAPTIRIM UYGULARIZ

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan askerlerinin Irak'tan çıkarılmasıyla ilgili, "Uygun görmeyeceğimiz bir şey yaparlarsa, düşmanlık olursa, Irak'a çok büyük yaptırım uygularız. "Orada çok pahalı bir üssümüz var, inşaası benden uzun zaman önce yapılan ve milyarlarca dolar tutan bir üs, parasını ödemezlerse ayrılmıyoruz." dedi.

ALMANYA, FRANSA VE İNGİLTERE'DEN İRAN'A UYARI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson imzalı yazılı açıklamada, Irak'taki saldırılar kınanarak, özellikle İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran'ın bölgede oynadıkları olumsuz rolden endişe edildiği vurgulandı.

Açıklamada, ''Gerilimin azaltılması şu an en önemlisi. Bölgedeki tüm aktörlere sorumluluk bilincinde hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz.  Irak'taki artan şiddet bir an önce durdurulmalı. Özellikle İran'ı şiddet içeren eylemlerden veya onları desteklemekten kaçınmaya çağırıyoruz. İran'ı Nükleer Anlaşmaya (JCPoA) uygun olmayan her türlü tedbiri geri çekmeye çağırıyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

Irak'ın güvenliği ve egemenliğine verilen desteğin bir kez daha teyit edildiği açıklamada, yeni bir krizin Irak'ın istikrarı için uzun yıllar verilen çabaların heba edilmesi ihtimaline işaret edildi.

ABD İLE İRAN ARASINDAKİ GERİLİM

ABD ile İran arasındaki gerilim, geçen hafta İran destekli Ketaib Hizbullah örgütünün, ABD askerlerinin konuşlu olduğu Kerkük'teki K1 askeri üssüne roket saldırısı düzenlemesiyle tırmanmıştı.

Pentagon, 3 Ocak'ta, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. 

KASIM SÜLEYMANİ'NİN VURULMA ANININ GÖRÜNTÜLERİ...

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD saldırısının intikamının alınacağını belirtmişti.

İran destekli Şii milisler, ABD askerlerinin konuşlu olduğu bazı üslere roket ve füzelerle saldırı düzenlemişti.

Trump ise İran'ın Amerikan üslerine saldırması durumunda vurmak üzere İran'a ait 52 hedefi belirlediklerini açıklamıştı.

 


NATO'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

NATO, ABD’nin İranlı General Süleymani’nin Bağdat’ta öldürülmesinin ardından Orta Doğu’da oluşan kritik durumu görüşmek için Brüksel’de acil bir toplantı gerçekleştirecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak üyelerine danışılmasının ardından toplantının organize edildiğini duyurdu. NATO üyelerinin düzenli aralıklarla toplanmasına rağmen, yarın yapılacak olan toplantı Irak’ın nükleer anlaşma taahhütlerini askıya almasının ardından doğan risk nedeniyle düzenlenecek.

Dünya medyasının son dakika duyurduğu ABD' askerlerinin Ortadoğu'ya gitme anı...

İRAN ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Reuters'a konuşan bir yetkili İran'ın alarm durumunda olduğunu söyledi. Teyakkuz halinin savunma ya da saldırı için mi olduğunun henüz belli olmadığı kaydedilirken ABD ordusunun durumu izlemeye devam ettiği belirtildi.

İRAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI: ABD'NİN VARLIĞININ SONA ERME SÜRECİ BAŞLADI

İran devlet televizyonuna konuşan Selami, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'BU SÖZLER KAYDEDİLMELİDİR'

ABD'nin saldırıyla büyük bir stratejik hata yaptığını ifade eden Selami, "Kasım Süleymani'ye suikast, ABD'nin bölgedeki varlığının sona ermesinin başlangıç noktasıdır. Bu sözler kaydedilmelidir çünkü ileride bunun gerçekleştiğini görecekler. İntikamımız geniş bir coğrafyada, zaman içinde ve belirleyici etkilerle olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Twitter hesabından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise "ABD'nin Batı Asya'daki zararlı varlığının sona erme süreci başladı." ifadelerini kullandı.

Irak toprakları üzerinde ABD ve İran'ın son bir yıldır artan çekişmesi

ABD'YE PEŞ PEŞE SALDIRILAR

Irak'ın Salahaddin vilayetinde ABD askerlerinin kaldığı Beled Askeri Üssü'ne füzeli saldırı düzenlendi. Eş zamanlı olarak Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği yakınlarına füzeli saldırı düzenlendi.



Yeşil Bölge'nin trafiğe açık olan kapıları güvenlik güçleri tarafından kapatıldı. Saldırının ardından Pentagon'dan açıklama yapılması bekleniyor.

ABD'Lİ YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA: İRAN'IN BÖLGEDEKİ UYUYAN HÜCRELERİ HAREKETE GEÇEBİLİR

Gerilim sürerken CNN’e konuşan ABD'li yetkililer, Katar ve Kuveyt'teki ABD üsleri, İran’ın bölgedeki uyuyan hücreleri tarafından hedef alınabileceğini belirtti. Yetkililer ayrıca, İran'ın bazı füzelerini, Irak’taki ABD üssüne yakın bölgeye çektiğini söyledi.

YORUMLAR 72
  • eses 4 yıl önce Şikayet Et
    iran suriyenın tamamı türkıye en sonunda rusya abd nin hedefinde abd savaşı sever rusya unutmasın listede onlarda var irana destek cıkmak sonunda
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Küffar tek millettir. Müslümanlar birlik olup küffarın kalbine ölüm korkusu salmadıkca bu işler böyle uzaaar gider.
    Cevapla
  • bilocan 4 yıl önce Şikayet Et
    lanetli münafıklara ve kafirlere vede dinsizlere lanet olsun elinizden geleni ardına koyamayın sizden korkan kim lanetli varlıklar.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD öyle yada böyle ülkeleri soyuyor.. Elini veren kolunu kaptırıyor..
    Cevapla
  • oben 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD DONUNUZA KADAR SİZİ BORÇLANDIRSIN şimdi mutlumusunuz biz müslümanlar sizin kardeşiniz dedikçe siz gidin diyordunuz bakın gavur gavurla ,müslüman müslümanla kardeş diyoruz tüm müslüman ülkeler birlik olup kardeş olun karşıda haçlı ordusu var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...