Johnson'dan Süleymani açıklaması: Ağlamayacağız

İngiltere Başbakanı Johnson, ABD saldırısı sonucu ölen İranlı General Süleymani'nin İngiltere'nin çıkarlarına tehdit oluşturduğunu ve Batılı askerleri hedef alan saldırılardan sorumlu olduğunu belirterek, "ölümüne ağlayamacaklarını" söyledi.

Johnson'dan Süleymani açıklaması: Ağlamayacağız
Johnson'dan Süleymani açıklaması: Ağlamayacağız
GİRİŞ 06.01.2020 10:32 GÜNCELLEME 06.01.2020 10:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Karayipler'de yaptığı tatilden dönüşünde ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Görüşmelerinin ardından yazılı bir açıklama yapan Johnson, "General Kasım Süleymani, tüm çıkarlarımız için tehdit oluşturuyordu ve bölgedeki yıkıcı, istikrarsızlaştırıcı davranışların sorumlusuydu." ifadesini kullandı.

Johnson, "Binlerce masum sivil ve Batılı (askeri) personelin ölümüne yol açan eylemlerde oynadığı başrol göz önüne alındığında, ölümüne ağlayamayacağız." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan, "misilleme çağrılarının bölgede daha fazla şiddete yol açacağı" uyarısında bulundu.

İngiltere'nin gerginliğin azaltılması için tüm taraflarla yakın temasta olduğunu kaydeden Johnson, İngiliz askerler ve bölgedeki İngiliz çıkarlarının güvenliği için adımlar attıklarını vurguladı.

Başbakan Johnson, İngiltere Parlamentosunu salı günü konuya ilişkin bilgilendireceklerini de belirtti.

İRANLI KOMUTANIN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), cuma günü İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve Hasdi Sabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve Mühendis'in yanı sıra İranlı subayların da aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de ülkede 3 gün ulusal yas ilan ederek, "ABD güçlerine sert karşılık verileceğini" duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • k-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    orta-doğuyu karıştıran iblisler zaten bunlar ıngiltere abd fransa
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Süleymaninin ölümüne sevinen Müslümanlar, bakın Kafirler ne diyor bizim askerlerimizi öldürüyordu Süleymani, bizim askerlerimiz bizim çıkarlarımız için orada diyorlar. Ozaman biz Süleymanin ölümüne niye seviniyoruz, batının çıkarları daha iyi korunacağı içinmi?
    Cevapla
  • salih 4 yıl önce Şikayet Et
    düşünmeden yazmışsın önceden abdenin adamıydı azmı sunni öldürdü biri imansız biri dinsiz.
    Cevapla
  • Abdulhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    cunku abd sevgisi buyle muslimanlarin canlarina kanlarina islemis gozleri kor olmus hak yolunu itirmisler iste .! malisef.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!