Bir başka tehdit de Hamaney'in danışmanından: Vietnam olur

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Velayeti, ABD'nin bölgeyi terk etmesi gerektiğini aksi takdirde bu coğrafyanın onlar için ikinci bir Vietnam olacağını söyledi.

Bir  başka tehdit de Hamaney'in danışmanından: Vietnam olur
Bir başka tehdit de Hamaney'in danışmanından: Vietnam olur
GİRİŞ 06.01.2020 11:29 GÜNCELLEME 06.01.2020 11:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fars Haber Ajansı'na göre, Tahran'daki Şehid Beheşti Üniversitesi'nde düzenlenen Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi anma programına katılan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, konuşmasında, "Amerikalılar Süleymani'yi öldürmekle ahmakça bir iş yaptılar, bölgeyi terk etmelidirler. Eğer ABD, bölgeyi terk etmezse onlar için ikinci Vietnam olur." dedi. 

Velayeti ayrıca, Süleymani'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yakın ilişkileri bulunduğunu ve İran-Rusya koalisyonunun mimarı olduğunu ifade etti.

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, 3 Ocak sabahı Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı.

Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5'i Iraklı toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Hamaney, olayın ardından yaptığı ilk açıklamada, ABD'den intikam alınacağını söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Mnkjh 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık sizdende icraat görelim laf laf laf sadece yaptiginiz
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    İran anca boş tehdit yapıyor her zamanki işi Suriye'de milyonlarca kişi öldürdüler öldürmeye gelince masum muslumanlari öldürürler hadi bunlarda silah dogrultsana yerse tabi laf degil icraat yapmalı
    Cevapla
  • Nesrin KURNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim! Yeryüzünde zalimlerden hiç kimseyi bırakma!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı