Türkiye'nin Libya kararı sonrası darbeci Sisi'den yeni hamle

Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme kararı alması başta Mısır olmak üzere darbeci Hafter destekçilerini telaşlandırdı. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Çarşamba günü Kahire'de Mısır, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Dışişleri Bakanları arasında Libya'daki son gelişmeleri tartışmak üzere bir toplantı yapılacağını duyurdu.

Türkiye'nin Libya kararı sonrası darbeci Sisi'den yeni hamle
Türkiye'nin Libya kararı sonrası darbeci Sisi'den yeni hamle
GİRİŞ 06.01.2020 12:54 GÜNCELLEME 06.01.2020 14:01
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'de destek için asker gönderme kararı alması darbeci Hafter destekçisi ülkeleri telaşlandırdı.

BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti yönetimine karşı savaşan darbeci Hafter güçlerinin en büyük destekçisi Mısır'ın darbeci Sisi yönetimi, Türkiye'nin asker gönderme kararına karşı harekete geçti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı yarın Çarşamba günü Kahire'de Mısır, Fransa, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi dışişleri bakanları arasında Libya'daki durumdaki son gelişmeleri tartışmak üzere bir toplantı yapılacağını duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Samih Şükrü, 8 Ocak Çarşamba günü Başkent Kahire'de Fransa, İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi dışişleri bakanlarını içeren bir bakanlık koordinasyon toplantısına ev sahipliği yapacak. Toplantıda, son zamanlarda Libya sahnesindeki genel gelişmeler, Libya krizinin tüm yönlerini ele alan kapsamlı bir çözüme ulaşma yolları ve Doğu Akdeniz bölgesindeki genel durum ele alınacağı belirtildi.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 34
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan sus israil çocuğu sisi geberecen konuşma lan az biraz inancın varsa var olduğunu zannetmem sus firavunluk yapma otur oturduğun yerde erkek işlerine karışma o işler seni aşar anladınmı
    Cevapla
  • Tuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu misir firavun ülkesi sisi firavunun torunu seni öyle bir azap bekliyor ki firavundan daha kötü bir son bayan sisi
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha düne kadar mısır kaç savaş verdin özgürlük için. Hala fransız köpeğinin eline bakıyorsun.
    Cevapla
  • Cumhurun ortağı 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası olmaz
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır'ın tarihten gelen bağları sebebiyle Yunanistan'a ayrı bir ilgisi vardır.. Avrupa'ya kaçan mısırlılar daha çok Yunanistan'ı tercih ederler. islam öncesi mısır tarihine bakılırsa yunanlılar kıptilerle (mısır yerlileri) oynaştıkları görülür.. şuan ki mısırlılar özellikle kıpti kökenliler '' Mısır Dünya'nın anası'' derler.. anlayın babası kim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık