Almanya'dan Irak'taki askerleri hakkında son dakika kararı

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından yaşanan ABD-İran gerilimi sonrası, Almanya Irak'ta bulunan askerlerini komşu ülkelere kaydırma kararı aldı.

Almanya'dan Irak'taki askerleri hakkında son dakika kararı
Almanya'dan Irak'taki askerleri hakkında son dakika kararı
GİRİŞ 07.01.2020 10:01 GÜNCELLEME 07.01.2020 10:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya Savuma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve Dışişleri Bakanı Heiko Mass yaptıkları açıklamada, Bağdat ve Taci'de bulunan Alman askerlerinin sayısının "azaltılabileceğini" söyledi. 2 bakan, Alman askerlerin Iraklı askerleri eğittiği programın devam etmesi için Irak hükümetiyle görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Almanya'nın Irak'ta yaklaşık 120 askeri bulunurken, askerlerin çoğu ise Bağdat ve Taci bölgeleri dışında bulunuyor. Kramp-Karrenbauer ve Mass yaptıkları açıklamada, özellikle bu 2 bölgedeki Alman askerinin Kuveyt ve Ürdün'e kaydırılabileceğini ifade etti.

Almanya yaşanan gelişmeler sonrası Bağdat ve Taci askeri üslerinde bulunan askerlerine, "üsleri terk etmeme" emri vermişti.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Dediler ki Almanya sömürgeci değil. Peki on yıllarca fahiş fiyata satılan arabalar sömürge değil de ne idi ha. Bir Türk olarak ömürboyu bir Alman arabası alamazdık. Ben şunu iyi anladım küfür devletleri hep fakir ve zelil kalmalı. Siyonist emperyalist babalarının emri ile Müslüman ülkere musallat olmuş zalim devletlerin canı cehenneme.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Boşaltın orayı. Yeter karıştırdığınız. Ne diye barış getirecem diye her hristiyan devlet askeri varsa orada barışla ne alakaysa.
    Cevapla
  • k-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    ne işiniz var orda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İzmir'de deprem!