Trump'ın '52 hedef vurulabilir açıklamasının' ardından 52 adet F-35 havalandı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından, İran "ciddi bir intikam" alacaklarını açıklamıştı. ABD Başkanı Trump ise, İran'ın bir saldırı düzenlenmesi durumunda "çok hızlı ve sert" yanıt vereceklerini, 52 noktayı hedef alabileceklerini duyurmuştu. Bu açıklamayla eş zamanlı olarak Utah'taki askeri üssünden 52 adet F-35'in uçağının havalanması dikkat çekti.

GİRİŞ 07.01.2020 16:46 GÜNCELLEME 07.01.2020 16:46
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Cuma günü ABD'nin düzenlediği hava saldırısıyla Bağdat Havalimanı'nda öldürüldü.

"Gölge komutan"ın öldürülmesinin ardından İran ve ABD cephelerinden Orta Doğu'daki gerilimi arttıracak yönde açıklamalar geliyor. 

İran, "ciddi bir intikam alacaklarını" ifade etmiş, ABD Başkanı Trump ise, İran'ın saldırması durumunda "çok hızlı ve sert yanıt verileceğini, İran'a ait 52 hedefin vurulabileceğini ve bu hedeflerin bir kısmının İran'ın kültürü için önem taşıdığını" ifade etmişti. Bu açıklamaya cevap olarak İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "Kültürel mirasları vurmak çok açık bir savaş suçudur. Trump savaş suçu işlemekten bahsediyor" demişti.

Trump'ın verdiği hedef sayısının 52 olmasına sebep olarak, 1979 İran İslam devrimi sonrası ABD'nin Tahran Büyükelçiliğindeki 52 ABD'linin 444 gün rehin tutulması olarak gösterildi.

The Fighter Wings revealed on Monday that the F-35As have now finally reached full war-fighting capability

52 ADET F-35 UÇAĞI HAVALANDI

Daily Mail'in haberine göre, Pazartesi günü dünya gündemine bomba gibi düşen bir gelişme yaşandı. ABD'nin Utah kentindeki askeri üsten 52 adet F-35 savaş uçağının aynı anda havalanması, Trump'ın "52 hedef vurulabilir" açıklamasına bütün dikkatleri çekti. 

Some of a group of 52 U.S. Air Force F-35A aircraft from the 388th and 428th Fighter Wings, form up in an "elephant walk" exercise at Hill Air Force Base on Monday

52 afet F-35 uçağının havalandığı askeri tatbikatın aylar önce planlandığı belirtilirken, bu tatbikatla ABD'nin tam kapasite çalışan hava gücünün test edildiği ve ordunun oldukça geniş bir hava gücüne sahip olduğunun gösterildiği ifade edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • Sayginer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar abd turk askerinin kafasina cuval gecirmisti bizimkiler bir sey yapmamıştı iranin ALLAH yar ve yardımcısı olsun Rabbim seni münafık insanlarin şerrinden korusun AMİN
    Cevapla
  • anti-iran 4 yıl önce Şikayet Et
    iranın abd ye en güzel intikamı, suudilerle barışarak olur.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    insaalah havada yanlislikla birbirlerini vurularda iranin vurmasina gerek olmaz
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    İran, Irak'taki üssünüzü vurdu. Hadi bakalım, merakla bekliyoruz...
    Cevapla
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların her birinin havalanıp gelmesi yüzbinlerce dolar ediyor.. amerika halkı zaten sefilleri oynuyor.. böyle giderse kendi aralarında inşaAllah birbirlerine girerler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması