Türkiye üzerinden kaçan CEO ilk kez konuştu

Bir dönem Nissan ve Renault'nun genel müdürü olarak görev alan Carlos Ghosn, yıllar sonra ilk kez kamuoyunun karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu. Tokyo'daki ev hapsinden kaçarak önce özel bir jetle İstanbul'a daha sonra da Atatürk Havalimanı'ndan Lübnan'a kaçan Ghosn, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 08.01.2020 17:21 GÜNCELLEME 08.01.2020 17:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle görevinden alınan ve yargılanan Lübnan asıllı Brezilyalı iş insanı Carlos Ghosn yıllar sonra kamuoyunun karşısına çıktı. Bir dönem Renault ve Nissan’ın genel müdürlük görevini üstlenen Ghosn, yaptığı usulsüzlükler dolayısıyla yargılanıyordu.

 

 

Ghosn, Tokyo’da ev hapsindeyken geçen hafta içerisinde özel bir jetle Osaka’dan İstanbul’a kaçmıştı. İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda başka bir jete binerek Lübnan’a geçen Ghosn’un merakla beklenen basın toplantısı bugün düzenlendi. Yoğun koruma personelinin de yer aldığı basın toplantısına katılan Ghosn, “Lübnanlı olmaktan gurur duyuyuroum. Benim arkamda olan tek ülke Lübnan’dı. Eğer itiraf etmezsem benim ve ailemin peşine düşeceklerini söylediler. Ailemi ve kendimi korumak için kaçtım” dedi.

Ghosn, “Japon yargısı sebebiyle vahşi bir şekilde ailemden ve arkadaşlarımdan koparıldım. Kaçmak aldığım en zor karardı. Hakkımdaki iddialar asılsız ve tamamen yalan. Savcılar sahte bilgileri basınla paylaştılar ve kanıtlarla oynadılar” ifadesini kullandı.

 

 

YORUMLAR 1
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamdan yararlanabiliriz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…