İran ABD üssünü vurmuştu, Trump'tan son dakika açıklama: Füzelerimiz ölümcül!

Son dakika haberi: ABD'nin Irak'ın başkentinde İranlı komutan Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından başlayan gerilim devam ediyor. İran, ABD üssünü vurduklarını ve 80 askerin öldüğünü açıklamıştı. ABD Başkanı Trump, dünyanın son dakika olarak duyurduğu saldırı haberiyle ilgili ilk kez kamera karşısına geçti. Hiçbir ABD'linin ölmediğini duyuran Trump, İran'a ağır yaptırımların olacağını açıkladı.

GİRİŞ 08.01.2020 23:35 GÜNCELLEME 08.01.2020 23:35
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Irak'taki ABD üslerini vurmasıyla ilgili açıklama yaptı. Trump, saldırıda hiçbir ABD'nin ölmediğini ve minimal bir zayiatın yaşandığını açıkladı. İran'a "yaptırım" tehdidi yönelten Trump, "Füzelerimiz ölümcül. Ama kullanmak istemiyoruz" ifadelerini de kullandı. 

Trump'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Ben ABD Başkanı olduğum sürece, İran nükleer silaha sahip olamayacak.

Amerikan halkına şu bilgiyi vermek istiyorum ki: Hiçbir Amerikalı zarar görmemiştir dün geceki saldırıda. Tüm askerlerimiz güvendedir. Sadece minimal bir hasar oluşmuştur. Büyük Amerikan güçlerimiz her şeye hazırlıklıdır. İran herkes için iyi olan bir hareketle durma kararı almıştır. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın basın toplantısından bir kare.

"SÜLEYMANİ DAHA ÖNCE ÖLDÜRÜLMELİYDİ"

Ülkeler İran'ın yıkıcı davranışlarına hep göz yumdu. Bu günler sona ermiştir. İran, dünyada terörizmin en büyük sponsoru olmuş; nükleer silahlarla medeni dünyayı tehdit etmiştir. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Geçen hafta acımasız bir teröristin Amerikan hayatlarını tehdit etmesini engelledik. Benim emrimle ABD ordusu, dünyanın bir numaralı teröristi Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırmıştır. Süleymani, kötü savaş suçlarından sorumluydu. Önümüzdeki günlerde yeni saldırı planları yapıyordu ama onu durdurduk. Çok öncesinde öldürülmesi gerekiyordu. Süleymani'yi ortadan kaldırarak teröristlere önemli mesaj verdik: Eğer canınıza değer veriyorsanız insanları tehdit etmeyin. 

"GÜÇLÜ YAPTIRIMLAR OLACAK"

ABD, İran'a güçlü yaptırımlar getirecektir. Bu güçlü yaptırımlar, İran davranışını düzeltene kadar devam edecektir. İran'la yeni anlaşma yapılmalı, dünya daha barışçıl olmalı. 

Füzelerimiz güçlü ve ölümcüldür. Biz bunları kullanmak istemiyoruz. Amerika'nın gücü hem askeri, hem ekonomiktir. Bu şekilde en iyi caydırıcılığa sahiptir. 

NATO'nun bundan sonraki süreçte Ortadoğu'ya daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim. 

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ GERİLİMİ ARTIRMIŞTI

Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği gizli ve kanlı operasyonlarla "gölge komutan" sıfatını alan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat'da düzenlenen operasyonla öldürüldü.

 

 

Süleymani'nin ölümü sonrası tansiyon artarken, iki ülkeden de arka arkaya tehdit mesajları gelmişti.

İRAN ABD ÜSLERİNİ VURDU

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12'den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini ve ilk hasarların değerlendirilmeye çalışıldığını açıkladı.

Harita Kaynak: NTV.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 154
  • ylmz 4 yıl önce Şikayet Et
    avusturalyadan ciddi bir sinyal aldıya yanınızdayız sinyali. avusturalya ciddi orman yangınlarıyla cidiyetini anlayanlara mesaj verdi. avusturalya zaten abd nin ortağı bu bilinen birşey. hesabınız asyayı birbirine kırdırmaktı geçte olsa uyandı asya.sonu nereye varır bilinmez ama bizler iki arada bir derede hesabı aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali karşıya tükürsek rüzgar suratımıza çeviriyor.şahsen ben ne füzenden korkum var nede bana gelen kurşundan
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğunun danışıklı dövüş ile ortak 2 ülke çıkar çatışmasında anlaşmak için masa ya gelmeden önce ısınma ve hakimiyet gösterileri yapıyor sadece. Her iki ortakta ortadoğuda kazanımlarını kaybetmemek için masaya gelecek. Mesele pastanın büyüğünü kim alacak.
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim füzeler çok ölümcüldür bülüyör müsünüz ?
    Cevapla
  • Türkiyeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu yemedi değil mi. Palavracı iranı koruyacak bir şey bulamayınca hemen nasıl da çuval mevzusuna sarılıyorsun. Konu iran türkiye değil hatırlatırım.
    Cevapla
  • Sarıklı bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sünnetim, ama irana karşı israil abd nin yanındaysa, abd ye karşı iranın yanında olmak ehli sünnet olmamın namus borcudur
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz namus borcumuzu Peygamberimize, Ehli Beytine ve devletimize duyduğumuz sevgi ve bağlılıkla ödüyoruz.. Binlerce ehli sünnet insanı katleden İkiyüzlü şia nın canı cehenneme...
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sünnet kardeşim.. Biz birbirimizi Allah rızası için severiz namus borcumuz bu yol üzere olur. İran dediğin güvenilmez ülke Ehli Beyt'e küfürler eden, Efendimiz (s.a.v)'in mübarek eşine iftira atacak kadar alçaklaşan, izanını kaybetmiş ikiyüzlü bir ülkedir!! Kendilerine Kudüs gücü derler, israili yeryüzünden sileceğiz derler ama onlara kurşun bile atmazlar. Deaş denilen it sürüsü israil ve irana hiçbir zara vermemiştir. Danışıklı dövüş dedikleri işte budur kardeşim. İran müslümanlara yaptığı hainliği ve mezhepçiliği bırakıp Ehli Sünnet'e yaklaşırsa o zaman fikrimiz değişebilir. İran nasıl ki ırak ve suriyede Türkiye'nin karşısında yer aldıysa bugün de kendi başına kalacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar