Bulgar siyasetçiden TürkAkım yorumu! Türkiye'nin yerinde biz olabilirdik

TürkAkım'ın dün İstanbul'da yapılan açılışına ilişkin görüşlerini paylaşan muhalif Bulgaristan Rönesansı'nın Alternatifleri Partisi (ABV) Genel Başkanı Rumen Petkov, ülkesinin dünkü açılış törenine ev sahipliği yapma fırsatını kaçırdığını belirtti.

Bulgar siyasetçiden TürkAkım yorumu! Türkiye'nin yerinde biz olabilirdik
Bulgar siyasetçiden TürkAkım yorumu! Türkiye'nin yerinde biz olabilirdik
GİRİŞ 09.01.2020 15:25 GÜNCELLEME 09.01.2020 15:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bulgar bTV'ye konuşan Rumen Petkov, "Eğer Güney Akım projesi çökmeseydi Bulgaristan bu şansı elde edebilirdi. Proje, mevcut Başbakan Boyko Borisov ve 2014 yılında Avrupa Parlamentosu'na seçilen eski Başbakan Sergey Stanişev yüzünden gerçekleşmedi" dedi.

Petkov, Güney Akım projesinin iptalinden dolayı dünkü açılış törenini Bulgaristan'da düzenleme ve ülkelerini, Rus doğalgazının Avrupa'ya geçiş noktası yapma fırsatını kaçırdıklarını vurguladı.

BULGAR HÜKÜMETİ KANDIRDI

Petkov, geçen yılın ocak ayında TürkAkım'ın Bulgaristan'daki kısmının 2019 yılı sonunda tamamlanacağını duyuran Bulgar hükümetinin projenin katılımcılarını kandırdığını savundu.

"Projenin sarkacağını öngörmek daha o zaman mümkündü. Şimdi Avrupa'daki prosedürleri, kamusal prosedürleri ve çıkarların korunmasını bahane ederek açıklama yapılması yersiz. Ocak 2019'da Avrupa'da bu prosedürler yok muydu? Ne için Sırbistan, Macaristan, Rusya ve Türkiye'yi kandırdık?" diye devam eden Petkov, Bulgaristan'ın kendi topraklarındaki hattı daha önce açıklanan Mayıs 2020'ye kadar inşa edemeyeceğini iddia etti.

Diğer taraftan projenin hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduğunu kaydeden Petkov sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enerji güzergâhındaki pozisyonumuz bakımından çok ciddi kaybımız var. Bulgaristan transit ülkelerinden biri, Türkiye ise kilit oyuncu konumunda. Ancak her şeye rağmen bu, ülkemizin gaz güvenliğini garanti altına alacak iyi bir çözüm."

YORUMLAR 1
  • Tr-1 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce ac karnini yoldan gecen turistlerden yolculardan doyurmayi birak herkes sana güven saglasin ve is yapsin ne güvencen var bizlerden baska olmasak acsiniz iyice..su kominist imajini ekonomini iyice bi temize cikar sonra konus..sümüklü.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü