ABD'den İran'a yeni teklif! Rusya'dan da uyarı geldi

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, "İran ve halkı için dünya ile uyumlu refah ve güzel bir gelecek istiyoruz. ABD bunu isteyen herkes ile çalışmaya hazır ve buna istekli ortaklar bulmayı umut ediyor" dedi. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzia ise Basra Körfezi'nde artan gerilim nedeniyle "tüm dünyanın savaşın eşiğine" geldiği ve "çatışma riskinin bedelinin ağır olacağı" uyarısında bulundu.

ABD'den İran'a yeni teklif! Rusya'dan da uyarı geldi
ABD'den İran'a yeni teklif! Rusya'dan da uyarı geldi
GİRİŞ 09.01.2020 22:53 GÜNCELLEME 09.01.2020 23:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD yönetiminin, son dönemlerde İran ve İran destekli milislerin ABD güçlerine ve bölgedeki çıkarlarına yönelik artan saldırılarına karşı "savunma" amaçlı bir adım attığını ifade eden Craft, ülkesinin BM Şartı'nın 51'inci maddesi doğrultusunda "meşru müdafaada" bulunduğunu savundu. 

 

 

Craft, "İran ve halkı için, dünya ile uyumlu refah ve güzel bir gelecek istiyoruz. ABD bunu isteyen herkes ile çalışmaya hazır ve buna istekli ortaklar bulmayı umut ediyor." dedi.

Craft, BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği mektupta ise  "ABD, uluslararası barış ve güvenliğin daha fazla tehlikeye atılmasını ve İran rejiminin gerginliği tırmandırmasını önlenmek için İran ile ön koşulsuz ciddi müzakerelere hazır." ifadelerini kullandı. 

 

 

RUSYA'DAN 'SAVAŞIN BEDELİ AĞIR OLUR' UYARISI

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ise Basra Körfezi'nde artan gerilim nedeniyle "tüm dünyanın savaşın eşiğine" geldiği ve "çatışma riskinin bedelinin ağır olacağı" uyarısında bulundu. 

Nebenzia, bölgede yaşanan tüm bu gerilimin ise ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesinden kaynaklandığını savundu.

ABD'nin, İranlı General Kasım Süleymani'yi geçen hafta öldürmesinin ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurmuştu.

Pentagon ise Irak'ın Enbar kentinde bulunan Ayn el-Esed ve Erbil'deki ABD üslerine 12'den fazla balistik füzeyle saldırı düzenlendiğini doğrulamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada, İran'ın füze saldırılarında herhangi bir Amerikan ya da Irak askerinin ölmediğini belirterek, "İran şu aşamada durulmuş görünüyor. Bu da tüm taraflar ve dünya için iyi bir şey." ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR 13
  • CESUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin Demokrasi,Refah dediğiniz kaos,kan ve göz yaşından başka bir şey değil.
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanin simdi her zamankinden daha cok barisa ihtiyaci var. Ne ABD nin yaptigi dogru nede Iran nin hareketleri. Dünyanin selama ihtiyaci var. Dinle kötü niyetleri ve Petrol icinde ortaligi fesata vermesinler yeter.
    Cevapla
  • Ruslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin rifah dediyiniz her neyse bütün müsəlmanların qanı ilə yogrulur. Olmaz olsun o rifah. İran da, hüneri varsa İrak-dan ABD-yi çıxarsın. İRAN ABD-yə heç bir şey etməyəcək və bu vaxta qədər də heç nə edə bilməyib.
    Cevapla
  • sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    biride demiyor ki aga senin burda ne işin var? taa başka kıtadan ortadoğuya gelip söz söylüyorsun!
    Cevapla
  • Mmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye ırak Libya Ürdün Filistin vs hepsi dünya ile uyumlu refah düzeyi yüksek güzel bur geleceğe sahip ülke olduysa. ...... Sıra İran da. Sonra Türkiyede. Sonra mısır. Katar.. BAE. Arabistan. . Öyle devam eder. Yazıklar olsun müslüman geçinen uyuşuklara. Hala birbirine kötülük peşindeler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri