Korkutan açıklama: 4000-5000 kişiyi öldürecektik

Irak'taki ABD üslerine füze saldırısını "bölge çapında devam edecek büyük bir operasyonun başlangıcıydı" diye niteleyen İran Devrim Muhafızları Uzay ve Havacılık Komutanı Hacızade, kimseyi öldürmeyi amaçlamadıklarını, ama ABD karşılık vermiş olsaydı yeni saldırılarla 4000-5000 can kaybı verdireceklerini söyledi. Hacızade açıklamasında "Trump'ı öldürmekten de" bahsetti.

GİRİŞ 10.01.2020 07:25 GÜNCELLEME 10.01.2020 09:31
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

ABD'nin Kasım Süleymani suikastına Irak'taki iki ABD üssüne füze saldırısıyla misillemede bulunan İran'dan "ABD karşılık verseydi bölge çapında büyük bir harekatın başlangıcı olacaktı" açıklaması geldi.

 

İran Devrim Muhafızları Uzay ve Havacılık Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, operasyonun bazı ayrıntıları açıkladı.

"ÖLÜ SAYISI 4000-5000'E ÇIKABİLİRDİ"

 

İran'ın Tasnim haber ajansı ve Press TV sitesinden yayımlanan haberlere göre, Uzay ve Havacılık Komutanı Hacızade, "ABD'nin en önemli üslerinden birine 'Şehit Süleymani Operasyonu' kod ismiyle düzenlenen füze saldırıları, bölge çapında devam etmeye yönelik büyük bir operasyonun başlangıcıydı" diyerek şöyle devam etti: "Biz kimseyi öldürmeyi amaçlamadık, amaçlasaydık asker konuşlanma merkezlerini hedef alırdık, aslında düşmanın askeri aygıtına darbe indirmeye niyet ettik. Yüzlerce füzeyi fırlatmaya hazırlıklı olmamıza rağmen Irak'taki üslere 13 füze attık. Kimseyi öldürmek istemememize rağmen onlarca kişi öldü ya da yaralandı. Operasyonu ilk etapta 500 kişinin öleceği şekilde tırmandırabilirdik ve karşılık verselerdi, ikinci ve üçüncü etaplarda can kayıpları 4000-5000'e ulaşabilirdi. Bunun yerine düşmanın komuta ve kontrol merkezini vurmaya niyet ettik ve Ayn el Esad üssündeki merkezi komuta merkezini yok ederek amacımıza ulaşmakta başarılı olduk."

"ABD YANIT VERMEKTE TÜMÜYLE BAŞARISIZ OLDU

ABD güçlerinin Süleymani suikastının ardından kırmızı alarmda olmalarına ve Devrim Muhafızları operasyonu öncesi 12 insansız hava aracı ve birkaç pilotlu uçağın Ayn el Esad üssü üzerinde keşif misyonunda bulunmasına rağmen İran operasyonuna yanıt vermekte tümüyle başarısız olduklarını dile getiren İranlı general, operasyonun ardından ABD ordusunun en az 9 sorti yaptığını, yaralıları Ürdün ve İsrail'e götürdüğünü, Chinook helikopterlerinin yaralı Amerikalıları Bağdat'taki ABD hastanesine naklettiğini iddia etti. 

"SİBER SALDIRI DÜZENLEYİP ABD'NİN İHA'LARI İNDİRDİK"

Süleymani suikastına misillemenin emsal yanını "2. Dünya Savaşı'ndan beri ABD ordusuna ateş açılmasının sorumluluğunun bir ülke tarafından üstlenilmesinin başka eşi benzeri yok" diye izah eden Hacızade, İran'ın füze saldırısının ardından da büyük bir siber (elektronik) saldırı düzenlediğini, bunun sonucunda ABD güçlerinin tüm insansız hava araçlarının operasyon dışı hale getirildiğini, bunun da  ABD güçlerine büyük bir psikolojik darbe indirdiğini ileri sürdü. 

"TRUMP'I ÖLDÜRMEK SÜLEYMANİ'YE EŞDEĞER BİR TAZMİNAT OLMAZDI"

"Biz şehitlerimizin kanına değer biçemeyiz. ABD üslerini vurmak, uçaklarını düşürmek ve hatta bizzat (ABD Başkanı Donald) Trump'ı öldürmek, şehit edilen Süleymani'ye eşdeğer bir tazminat olmazdı" diyen Hacızade, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in suikastın ardından yaptığı açıklamayı hatırlattı: "ABD'nin ödeyeceği gerçek kan parası bölgeden tümüyle çıkarılması olacaktır."

Suikastın ardından tüm bölgesel uluslar ve direniş gruplarının Amerikalıları çıkarma çabalarına katılacaklarından söz eden Devrim Muhafızları Komutanı, "Hükümetlerin de benzeri girişimlerde bulunmasını umuyoruz" diyerek Irak meclisinden geçen ABD güçlerinin çekilmesi kararına atıf yaptı.

YORUMLAR 170
  • cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Alkol kullanmak yasak değil mi bu ülkede?Abd geri adım atınca bunlar, kendini dev sandılar.
    Cevapla
  • Ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    It iti isirmaz
    Cevapla
  • blnt 4 yıl önce Şikayet Et
    salla salla
    Cevapla
  • Sarıp alır 4 yıl önce Şikayet Et
    Kolpacılar
    Cevapla
  • qhelerich 4 yıl önce Şikayet Et
    ne ictin ne yedin sen oyle. sana bundan sonra ziya mi desek ne etsek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması